Boekrecensie: Jommeke 281: Bollywood in Bellewaerde -     Nys/Van Loock


Sezar Oscarabad, de filmbaas van Bollywood, wil net als zijn Amerikaanse collega’s een topfilm uitbrengen. Hij laat een verhaal schrijven met een Indische geheim agent in de hoofdrol.

Oscarabad is in de wolken met het resultaat, het is een ongelofelijk straf verhaal met internationale allures.

 

Er moeten scènes gedraaid worden in een Canadees mijnwerkersstadje, in de Far West, in Mexico en in de jungle van Borneo. De hoofdrol is voor Abarad Prittanesh, de Indische James Bond. Die vraagt echter zo veel geld dat de filmbaas elders moet besparen. Hij vindt op het internet uiteindelijk een locatie waar alle scènes kunnen worden opgenomen worden: Bellewaerde, het pretpark nabij Ieper.

 

De filmopnames gaan van start en plots is Abarad Prittanesh vermist. Hij is ontvoerd en de ontvoerder eist 1 miljoen euro. Zou dat het werk kunnen zijn van ene Anatool, de nieuwe dierenverzorger van Bellewaerde?

 

‘Bollywood in Bellewaerde’ is een leuk verhaal met het pretpark Bellewaerde als unieke locatie. De attracties in het pretpark spelen een hoofdrol in dit stripverhaal.  Jommeke en zijn vrienden proberen deze keer de ontvoerder van Abarad Prittanesh te vinden. Spanning en amusement verzekerd met dit 281ste album.

 

ISBN: 9789462104372/ Softcover/ 48P/ Prijs: € 5,50/ Uitgeverij:Ballon Comics