Boekrecensie: De avonturen van Carlo Cabana -               De Milkshake Vampieren - Bjorn Van den Eynde


Bjorn Van den Eynde is een 30-jarige regisseur, tv-scenarist en jeugdauteur uit Lier.

Hij is de bedenker, scenarist of co-scenarist van vele toonaangevende tv-reeksen en films voor jongeren (zowel nationaal als internationaal): ‘Ghost Rockers, Hotel 13, Galaxy Park, Amika, Marsepeinstein, Rox,Mega Mindy, Het huis Anubis,..

 

Naast zijn portfolio als tv-scenarist heeft Bjorn Van den Eynde de afgelopen drie jaar ook zijn eigen jeugdboekenreeks tot stand gebracht, de thrillerreeks voor tieners ‘Team Mortis’. Hij bedacht tevens een gloednieuwe humoristische avonturenreeks ‘De avonturen van Carlo Cabana’.

Deze avonturenreeks gaat over vier kinderen die superkrachten bezitten, maar superklunzen zijn. Ze dromen ervan om ooit echte superhelden te zijn...

 

Nu ligt ‘De Milkshake Vampieren’, het vijfde deel van deze serie in de winkelrekken.

 

Het verhaal

In Koekoek is het vandaag de verjaardag van Bo. De gouden regel in Koekoek is dat de jarige altijd gelijk heeft. Bo wil voor haar verjaardag een super fantastisch griezelfeest. Carlo en Emanuel hebben al veel voorstellen gedaan, maar ze werden steeds afgekeurd door Bo. Dus ze hadden geen idee wat ze gingen doen op het griezelfeest.

 

Dit veranderde wanneer Catrina binnenkwam. Ze was net terug van een vakantie in Parijs. Haar oom Laurent Lacroz heeft er een ijsfabriek en het mooiste ijssalon van heel Parijs.

 

Catrina hoopte om in ‘De stad van de liefde’ haar droomprins te ontmoeten, maar bij haar aankomst was haar oom diep bedroeft. Al meer dan zes maanden wordt zijn ijssalon bezocht door dieven die de hele voorraad aardbeienmilkshake stelen. Het enige spoor dat Laurent kan vinden zijn twee kleine gaatjes in de zuiveltank. Laurent Lacroz is ten einde raad.

 

Bo denkt dat dit het werk is van vampieren. Volgens Bo, die alles weet van vampieren, bestaan er Milkshake Vampieren. Deze vampieren zouden door Parijs dwalen en voeden zich met ijskoude aardbeienmilkshake in plaats van bloed. Al gauw zijn Carlo, Emanuel en Catrina in de ban van Bo’s verhaal.

 

Voor Carlo is dit een uitgemaakte zaak: het team Ca-Boem-Ca vertrekt naar Parijs om Laurent Lacroz te helpen. In Parijs aangekomen zijn Carlo, Bo en Emanuel vastbesloten om het milkshake-mysterie te ontrafelen, Catrina daarentegen is weer in de ‘verliefdheid modus’ en gaat op zoek naar de ware liefde. Deze keer heeft ze geluk. Ze maakt kennis met Louis, een knappe en een heel bijzondere jongen..

 

Heeft Catrina de man van haar dromen gevonden? Bestaan de Milkshake Vampieren echt zoals Bo beweert? Heeft het Ca-Boem-Ca team het milkshake-mysterie kunnen oplossen?

 

Om antwoord op al deze vragen te krijgen moet je het boek lezen.

Met de ‘De Milkshake Vampieren’ beleven Carlos, Bo, Emanuel en Catrina weer een superspannend verhaal. Het verhaal is fictief, maar de schrijver geeft een perfect beeld over Parijs en zijn bezienswaardigheden.

 

De boeken uit deze reeks hebben een hardcover en zijn heel kleurrijk. Ze doen mij denken aan Geronimo Stilton. Het verhaal heeft een speciale opmaak en in de tekst wordt er gespeeld met kleuren en lettertypes. Het verhaal wordt afgewisseld met korte stripverhaaltjes en opgefleurd door de mooie gedetailleerde illustraties van Het Geel Punt.

 

Deze spannende en grappige superheldenreeks is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De boeken van deze serie zijn los van elkaar te lezen. Maar als je één boek gelezen hebt, wil je ze allemaal lezen! Ik ben ervan overtuigd dat ook de lezers van Geronimo Stilton in deze reeks hun gading zullen vinden.

 

Eerder verschenen in deze reeks :

De Schat van de Zwarte Mummie

Het Rommelspook

De Glibberige Kwallenbende

De Dinoboutjes Barbecue

 

De Mikshake Vampieren - ISBN : 9789059241350 - blz. 117 - hardcover - Prijs: € 9,95 - Uitgeverij: Bakermat