Bestseller 'Dali & I' van Stan Lauryssens reeds in 33 talen vertaald!


Op de Boekenbeurs in Antwerpen kan je elke dag Stan Lauryssens aantreffen in zaal 4 aan de stand van Manteau. Naast zijn nieuwste boek ‘In de schaduw van de Feniks’, een thriller die zich afspeelt in de abdij van Grimbergen, kan je daar ook alle andere boeken van Stan aanschaffen en laten signeren.

Ook het boek uit 2008 ‘Dali & I’ is nog steeds een gegeerd boek. ‘Dali & I’ is een verhaal over kunst en fraude. Stan verkocht immers valse schilderijen van Dali , belandde in de gevangenis en werd later, bij zijn vrijlating, buurman van Salvador Dali. Hij leerde er de goede en slechte kanten van zijn buurman kennen en schreef hierover in het meeslepend boek’ Dali &I’.

Stan Lauryssens vertelt: “In het Russisch, Japans, Italiaans, Grieks, Chinees, Pools, Fins of Tsjechisch, overal bestaat er wel een vertaalde versie van mijn boek.  In het Frans zijn er twee versies: in Frankrijk staan er op de cover vier naakte vrouwen, in het meer preutse Canada was dat niet toegestaan.
Ook in het Engels zijn er drie versies: er is een Britse, een Amerikaanse en een Australische versie op de markt. In Rusland zijn er al 15.000 exemplaren verkocht. En dat terwijl ik daar toch volledig onbekend ben.
Zopas kocht ook Thailand de rechten van mijn boek wat het aantal vertalingen op 33 brengt.”

Het boek
Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvador Dalí onder het motto ‘dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft’. Hij vliegt in de gevangenis. Zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij halsoverkop naar een vriendin in Spanje en koopt hij – met emmertjes zwart geld van zijn Vlaamse en Nederlandse klanten – een villa op de kale berg boven Cadaqués.

Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg. Met een fles roze champagne daalt Lauryssens het pad af naar de Middellandse Zee. Op het strand speelt een kamerorkest en op het water drijven witte zwanen met brandende kaarsen op hun rug. Een Spaanse dienstmeid opent de deur. Aan het eind van de gang zit een oude man in een rolstoel. Hij draagt een lang wit kleed en heeft een grijze snor. Zijn rechterarm beeft van schouder tot pols en speeksel druipt van zijn kin. Stan Lauryssens staat oog in oog met Salvador Dalí.

Na zeven jaar hield Lauryssens het in Spanje voor bekeken. Hij zette zijn onwaarschijnlijke avonturen als buurman van Dalí op papier in een spannend scenario vol snelle dialogen, met een cliffhanger op iedere bladzijde, net zoals in zijn bloedstollende thrillers.

De bestseller wordt ook verfilmd in Hollywood. Voor de titelrol van Dalí is Al Pacino aangezocht en zal Cillian Murphy de rol van Stan spelen. Het sprookje, dat ‘Dali & I’ voor Stan is, is nog lang niet uitgezongen voor de Vlaamse thrillerauteur!

ISBN: 9789022322178 - Paperback - 288 blz . - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Manteau
Klik hier voor meer info