Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


Wij wensen onze bezoekers een fantastisch 2015 toe, een jaar vol lees- en filmplezier!*****ALLES WAT IN 2014 GEPUBLICEERD WERD, VINDT U TERUG IN HET ARCHIEF 2014******

JANUARI 2015


Recensie: Droomdiner - Monique Peperkamp

 

‘Droomdiner’ is een spiritueel roman van Monique Peperkamp waarbij twaalf mensen samenkomen in restaurant Droomdiner om er een feestje te vieren.

Hier leest u meer


Recensie: De avonturen van Lucky Luke 6 - De Oompjes Dalton - Achde, Gerra & Pessis naar Morris


In ‘De Oompjes Dalton’ krijgen de gebroeders Daltons te horen dat ze de oom zijn van de kleine Junior. Avarell wordt de peetvader en de Daltons moeten de kleine jongen tijdelijk gaan opvoeden. De vier gebroeders mogen daarvoor tot hun eigen verbazing de gevangenis verlaten.

Hier leest u meer


Recensie: Bollie & Billie 32 - Beestenboel - Verron naar Roba

 

‘Beestenboel’ is alweer het 32ste album van de stripreeks Bollie en Billie. Dit album bevat 44 één-pagina-gags over de vrolijke jongen Bollie, zijn cockerspaniël Billie, Karolientje de schildpad en zijn beste vriend Pim.

Hier leest u meer


DVD recensie: What If - Michael Dowse


‘What If’ is een romantische komedie van Michael Dowse met in de hoofdrollen Daniel Radcliffe en Zoe Kazan.

Hier leest u meer


Filmtip: Into the Woods in Siniscoop


'Into the Woods'” geeft een moderne twist aan de geliefde sprookjes van de gebroeders Grimm, verweeft de plots van enkele van hun meest gekende verhalen en laat je de gevolgen van de keuzes en wensen van de personages zien.

Hier leest u meer


Filmtip: Charlie Mortdecai in Siniscoop


De charmante Charlie Mortdecai is kunsthandelaar en parttime-schurk. Gewapend met enkel zijn looks en zijn betoverende glimlach reist hij de wereld rond om een gestolen schilderij te bemachtigen.

Hier leest u meer


DVD recensie: A Most Wanted Man - Anton Corbijn

‘A Most Wanted Man’ is een thriller van de Nederlandse filmregisseur Anton Corbijn naar het boek van auteur John le Carré.

Hier leest u meer


Filmtip: Trouw met mij in Siniscoop


Jurgen heeft zijn knappe collega, Sibel, na een korte affaire ten huwelijk gevraagd. Voor de ouders van beide twintigers komt de trouw als een complete verrassing.

Hier leest u meer


Nieuw op dvd: de documentairereeks 'Galapagos' van Sir David Attenborough


Vorig jaar nam de meest gedecoreerde documentairemaker ooit, Sir David Attenborough, vlak na Kingdom of Plants ( De fascinerende wereld van planten), Galapagos op. Daarin keert Attenborough voor de vierde keer in zijn carrière terug naar het vulkanische archipel, waar niemand minder dan Charles Darwin zijn evolutietheorie bedacht.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met de AP van 'You are not you'


Op dinsdag 20 januari stond de maandelijkse Ladies Night op het programma van Siniscoop.

 

Deze maand werd in avant-première de film 'You are not you' van regisseur George C. Wolfe met in de hoofdrollen Hilary Swank, Emmy Rossum en Josh Duhamel vertoond.

Hier leest u meer


Filmtip: The Woman in Black 2: Angel of Death in Siniscoop


The Angel of Death speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Eel Marsh huis, waar de eerste film zich ook al afspeelde, wordt door de regering veranderd in een militair psychiatrisch behandelingshuis. 

Hier leest u meer


'Het Friese kwartet en het geheim van de Lutine' van jeugdauteur Jolling Luinenburg nu ook in Amerika verkrijgbaar


Jeugdauteur Jolling Luinenburg heeft groot nieuws. Van zijn jeugdboek ‘Het Friese kwartet en het geheim van de Lutine’ is er vorige maand de vertaalde versie in Amerika gepubliceerd. Er komt een artikel in de Holland Times en in een tijdschrift dat in Chicago wordt verspreid.

Hier leest u meer


Filmtip: Unbroken in Siniscoop


De film is gebaseerd op het boek Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption van Laura Hillenbrand, een waargebeurd verhaal over de Olympische atleet Louis Zamperini tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hier leest u meer


Wie wint de Herman de Coninck Publieksprijs voor het Beste Gedicht?


Dinsdag 27 januari maakt de Vakjury van de Herman de Coninckprijs bekend welk van deze vijf dichtbundels de Herman de Coninckprijs 2015 wint:

Hier leest u meer


DVD recensie: De spektakel-musical '14-18'

 

‘14-18’, de spektakel-musical van Studio 100 was vorig jaar te zien in de Nekkerhal in Mechelen. Deze nooit geziene productie over de Groote Oorlog was een enorm succes. Ruim 335.000 toeschouwers waren getuige van deze Vlaamse musicalproductie van Dirk Brossé, Allard Blom en Frank Van Laecke, die tevens ook de regisseur was.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: WHITE GOD in Siniscoop in Sint-Niklaas


Om het kweken van rashonden te stimuleren, heft de overheid een zware belasting op het houden van bastaards. Hun eigenaars proberen zich te ontdoen van hen, en de asielen zitten al snel overvol.

Hier leest u meer


DVD recensie: Willow Creek - Bobcat Goldthwait


Jim (Bryce Johnson) wil samen met zijn vriendin Kelly (Alexie Gilmore) een heftige kampeertocht maken naar een donker woud in Californië. Zijn vriendin vindt het maar niks, maar stemt op Jims aandringen toe.

Hier leest u meer


Jeugdfilm 'De Wedstrijd' vanaf 11 februari in de bioscoop


In ‘De Wedstrijd’ maken we kennis met de 12-jarige Karl, die met zijn moeder Eva verhuist van het kleine vissersdorpje Hvide Sande naar de stad Kopenhagen.

Hier leest u meer


Filmtip: Horrible Bosses 2 in Siniscoop


In Horrible Bosses 2 hebben Nick, Dale en Kurt er genoeg van om gecommandeerd te worden en besluiten ze voor zichzelf te beginnen.

Hier leest u meer


Filmtip: Dumb and Dumber To in Siniscoop


In Dumb and Dumber To is het belachelijk domme duo 20 jaar na hun eerste ontmoeting dringend op zoek naar een donornier.

Hier leest u meer


Filmtip: Annie in Siniscoop in Sint-Niklaas


In deze moderne versie van de geliefde musical klassieker Annie speelt Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) het vrolijke en stoere meisje Annie.

Hier leest u meer


Recensie: Van Louise-Marie tot Mathilde - Brigitte Balfoort, Lieve Beullens, Misjoe Verleyen & Mark Van den Wijngaert

 

Bij uitgeverij Houtekiet is er ‘Van Louise-Marie tot Mathilde’ verschenen, een boek over de zeven koninginnen van België.

Hier leest u meer