Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!DVD recensie: Wild Card - Simon West

 

‘Wild Card’ is een actiefilm van regisseur Simon West met Jason Statham in de hoofdrol. 

Hier leest u meer


Filmtip: Entourage in Siniscoop


Filmster Vincent Chase (Grenier) en zijn makkers Eric (Connolly), Turtle (Ferrara) en Johnny (Dillon) zijn terug, en weer helemaal 'back in business' met superagent, tegenwoordig studiobaas, Ari Gold (Piven).

Hier leest u meer


Win de dvd van ROX - Volume 11

 

De Boekenkast mag twee exemplaren van de nieuwe dvd 'ROX - Volume 11' wegschenken. Vul het wedstrijdformulier in en maak kan op het winnen van de allernieuwste dvd van ROX!!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: De Lokroep van IS - Patrick Loobuyck


Patrick Loobuyck heeft met ‘De Lokroep van IS’ een actueel boek geschreven over Syriëstrijders en (de)radicalisering.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Rio, I love You

De laatste Siniclubfilm van dit seizoen is 'Rio, I Love You'. De film bevat 10 korte liefdesverhalen: diverse, innovatieve en ongegeneerd romantische uitingen van liefde in de stad Rio de Janeiro.


KidsDay @ Siniscoop


Het is vakantie en dat hebben ze bij Siniscoop geweten! Zondag 28 juni werd er opnieuw een KidsDay gehouden met de film 'Beestenboot' op het programma. 

Hier leest u meer


Recensie: Art Therapy - Het boek der wonderen

 

Bij Uitgeverij Lannoo is er met ‘Art Therapy - Het boek der wonderen’ de ultieme kleurplatenbijbel voor volwassen verschenen. In dit prachtig boek staan 300 illustraties van de hand van 14 illustratoren.

Hier leest u meer


Jan Rosseel stelt zijn boek 'Belgische herfst. Belgian autumn. L’Automne Belge' voor in Antwerpen

 

Fotograaf Jan Rosseel stelde zijn boek 'Belgische herfst. Belgian autumn. L’Automne Belge’ voor in het Fotomuseum in Antwerpen. Het boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling, die loopt in het FotoMuseum van 26 juni tot 4 oktober 2015.

Hier leest u meer


Filmtip: The Age of Adeline in Siniscoop


Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren '30.

Hier leest u meer


Groeten uit Griekenland - Bruno Tersago


Als de VRT of de Nederlandse Radio 1 overschakelt naar‘Onze man in Athene’ verschijnt vaak Bruno Tersago op het toneel.

Hier leest u meer


Peenhaar - Jules Renard

 

Buiten is het donker en koud. Niemand wil de open deur van het kippenhok gaan sluiten. De moeder die geen mama wil heten maar Madame Lepic, wijst haar jongste kind aan, bijgenaamd Peenhaar. 

Hier leest u meer


Win de cd 'Het beste van K3' !!


K3 gaat binnenkort op zoek naar een nieuwe K3. Met deze swingende CD: Het beste van K3 nemen ze afscheid van hun fans.

Hier leest u meer


DVD recensie: Longmire - Seizoen 2


Het tweede seizoen van Longmire begint met een opdracht die lelijk misloopt. In eerste aflevering Unquiet Mind moeten sheriff Walt Longmire (de Australische acteur Robert Taylor uit onder andere Home and Away en The Matrix) en hulpsheriff Victoria ‘Vic’ Moretti (Katee Sackhoff uit Battlestar Galactica en 24) een bekende seriemoordenaar naar de FBI brengen. 

Hier leest u meer


DVD recensie:Whiplash


 Kort nadat de ambitieuze drummer Andrew Neimann (Miles Teller) aan een van de meest prestigieuze muziekconservatoria van het land begint te studeren, krijgt hij een bezoek van Terence Fletcher (glansrol van J.K. Simmons), een legendarische jazzleraar en dirigent die de bands onder zijn leiding steevast naar de hoogste regionen van zowat elke relevante competitie weet te leiden.

Hier leest u meer


DVD recensie: Everly - Joe Lynch


‘Everly’ is de nieuwe film van Joe Lynch met Salma Hayek (From Dusk Till Dawn, Once Upon a Time In Mexico, Ugly Betty, 30 Rock) in de hoofdrol.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Babadook - Jennifer Kent


A-film heeft de Australische horrorfilm ‘The Babadook’ uitgebracht op dvd en blu-ray. Deze film kreeg veel positieve kritiek van de kijkers, ‘The Babadook’ is dan ook meer dan een klassieke horrorfilm.

Hier leest u meer


Win de dvd van de Polp Show Het Sprookjesboek


Kabouter Lui is ziek, dus onze vrienden zijn heel blij dat Kabouter Smal hen komt helpen.

Als Klus op een dag een brief aankrijgt met daarin een noodkreet van ‘Storm de boekenworm’, vertrekken de kabouters meteen om hun oude vriend uit de nood te helpen.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Nepvlees - Belinda Aebi


Bij uitgeverij Manteau verscheen ‘Nepvlees’, de zesde misdaadthriller van Belinda Aebi. Het verhaal speelt zich af in het Gentse met onderzoeksrechter Maud Gelderman in de hoofdrol.

In deze nieuwste thriller draait alles om dierenleed.

Hier leest u meer


DVD recensie: Heavenly Sword - Gun Ho Jang


Bij Just Entertainment is de film ‘Heavenly Sword’ op dvd, Blu-ray en VOD verschenen. De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige game.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: 'A Pigeon sat on a Branch, reflecting on existence


De voorlaatste Siniclubfilm van dit seizoen is de Zweedse filmkomedie 'A Pigeon sat on a Branch, reflecting on existence' van Roy Andersson.

Hier leest u meer


Filmtip: Poltergeist 3D in Siniscoop


De legendarische filmmaker Sam Raimi (Spiderman, Evid Dead, The Grudge) en regisseur Gil Kenan (Monster House) komen met een eigentijdse versie van de klassieker over het gezin wiens huis bezeten is door boze geesten.

Hier leest u meer


Mohammed, en het ontstaan van de Islam - Marcel Hulspas


Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? Volgens de islamitische traditie was hij de laatste gezant van God en stichter van de islam. Intussen vragen kritische westerse deskundigen zich hardop af of hij überhaupt heeft bestaan.

Hier leest u meer


Wie wij waren - Elizabeth Crook

 

1 augustus 1966, een drukkend hete maandag in Austin, Texas. Op de campus van de universiteit schiet ex-marinier Charles Whitman zestien mensen dood en verwondt er tweeëndertig andere.

Hier leest u meer


In de ban van de ring - Kerry Howley


Filosofiestudente Kit dompelt zich drie jaar lang onder in het leven van twee professionele mixed martial arts-vechters: de één een jonge belofte, de ander allang op z'n retour.

Hier leest u meer Moody bitches: De leukste manier om succesvol te zijn - Dr. Julie Holland

 

De moderne vrouw is van alle markten thuis: ze is succesvol, heeft humor, stijl, geeft leiding, verzorgt en verleidt. Maar ook slaapt ze te weinig, heeft ze te veel stress en te weinig seks en ze slikt steeds meer pillen.

Hier leest u meer


G. Hurwitz - Jij bent de volgende


Wanneer Mike Wingate wordt bedreigd en hij de politie om hulp vraagt, is deze meer geïnteresseerd in Mikes onduidelijke verleden dan in het beschermen van hem en zijn gezin. Er zit voor Mike niets anders op dan de enige echte vriend in te schakelen die hij ooit heeft gehad: Shep.

Hier leest u meer


Recensie: Zo groot als papa - Bettie Elias & Frow Steeman


In ‘Zo groot als papa’ fantaseren broer en zus over hun toekomst, wanneer ze zo groot zullen zijn als hun papa. 

Hier leest u meer


Recensie: Naaien doe je zo!


Naaien is weer volop in. Wil je net als je vriendinnen, collega’s of familie ook aan de slag gaan, dan kan je dankzij ‘Naaien doe je zo!’ in 50 lessen de basistechnieken van het naaien leren.

Hier leest u meer


Recensie: Geboortecadeautjes - Nadia van Zanten-Witbooi en Tatiana Ozimáková


Nadia van Zanten-Witbooi en Tatiana Ozimáková hebben na ‘Kerst in Huis’ met ‘Geboortecadeautjes’  hun tweede boek uitgebracht. Met dit boek kan je dankzij de eenvoudige beschrijving, de handige tips en prachtige foto’s zelf een passend geschenk naaien, borduren of haken voor de pasgeboren baby.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de cd Platina van Prinsessia


Negen maanden na hun succesrijk debuutalbum ‘Goud’ verscheen op 27 mei het tweede Prinsessia-album ‘Platina’. Hans Bourlon, Gert Verhulst en Miguel Wiels schreven opnieuw tien pareltjes bijeen, gezongen door de vijf populaire prinsessen.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Minions 1 - Banana! - Collin & Ah-Koon


De Minions, de kleine gele wezentjes met een of twee ogen, zijn wereldbekend geworden dankzij  de ‘De Verschrikkelijke Ikke-films’ (Despicable Me). Begin juli komt hun nieuwe film uit in de bioscoop, wat zeker opnieuw een topper zal worden.

Naast de film is er bij Dupuis met ‘Minions 1 - Banana!’ een strip uitgebracht van Didier Ah-Koon met tekeningen van Renaud Collin.

Hier leest u meer


Recensie: Jommeke 275 - Chaos in Pimpeltjesland


In Pimpeltjesland loopt Professor Pompilius, de slimste man van het land, er erg zenuwachtig bij. Zijn leermeester, professor Gobelijn komt namelijk op bezoek en Pompilius wil hem tonen dat hij een goede leerling is.

Hier leest u meer


Filmtip: Blade Runner:The final cut in Siniscoop


De cultklassier uit 1982 ‘Blade Runner:The final cut’ is in een nooit eerder vertoonde, digitale versie te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas. In deze fantastische Science Fictionfilm, geregisseerd door Ridley Scott, worden de hoofdrollen vertolkt door Harisson Ford, Rutger Hauer,Sean Young en Daryl Hannah.

Hier leest u meer


Sofie Dumont presenteert haar nieuwste boek ‘Op de groei 1- Lekker eten begint in de buik’

 

Chef Sofie Dumont stelde met trots haar nieuw boek ‘Op de groei 1- Lekker eten begint in de buik’ voor in restaurant Melkerij in het Nachtegalenparkin Antwerpen.

Hier leest u meer

 


Filmtip: Jurassic World in Siniscoop


De nieuwe Jurassic Park-film, "Jurassic World", heeft in zijn eerste weekend in de zalen wereldwijd 511 miljoen dollar opgebracht, of het beste openingsweekend ooit.

Hier leest u meer


Recensie: Vive La France - Linda van Rijn


Bij het begin van de zomervakantie vertrekt Esther de Koning met haar man Rob en hun twaalfjarige dochter Isa op kampeervakantie naar de Dordogne.

Hier leest u meer


Recensie: Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie - Richard l'Anson


‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’ is een boek van Richard l’Anson, de freelancefotograaf die al meer dan 30 jaar de wereld heeft afgereisd en foto’s van mensen en plaatsten nam in meer dan 90 landen op alle 7 de continenten.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Far from the madding crowd in Siniscoop


De Siniclubfilm van deze week is ‘Far from the madding crowd’ van de Deense regisseur Thomas Vinterberg met o.a. Matthias Schoenaerts en Carey Mulligan in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Filmtip: SPY in Siniscoop


Susan Cooper (Melissa McCarthy) is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties.

Hier leest u meer


DVD recensie: K3 Filmbox


In de Studio 100 Collectie is er de ‘K3 Filmbox’ verschenen, een box met drie films: ‘K3 Dierenhotel’, ‘K3 Bengeltjes’ en de muziekspecial ‘K3 en het wensspel’.

Hier leest u meer


Peter De Clerq viert 25 jaar Elckerlijc met uniek boek, gin-tonic én dvd


Grill-restaurant Elckerlijc in het landelijke Maldegem bestaat een kwarteeuw. Elckerlijc is gegroeid tot de mooiste zaak , maar ook tot het mooiste vleesrestaurant van de streek. Barbecuespecialist Peter De Clerq viert dit jubileum met het uitbrengen van een nieuw boek, een dvd en met de ‘25 Elckerijc Silver Edition Gin’ heeft Peter zels een eigen gin gecreëerd.

Hier leest u meer


Recensie: Guust Flater 18 - Van Flaters tot Kraters


‘Van Flaters tot Kraters’ is het 18de stripalbum rond Guust Flater. Guust Flater is de meest onhandige kantoorhulp ter wereld, die liever lui dan moe is. Guust denkt dat hij een uitvinder is en flatert er steeds op los. Toch is hij eerlijk en vol goede wil.

Hier leest u meer


DVD recensie: Gooische Vrouwen 2 - Will Koopman


In ‘Gooische Vrouwen 2’ zijn Cheryl (Linda de Mol), Anouk (Susan Visser), Roelien (Lies Visschedijk) en Claire (Tjitske Reidinga) nog steeds de beste vriendinnen, met elk hun eigen problemen.

Hier leest u meer


Recensie: ‘Wat de levenden kunnen leren van de stervenden - Christine De Coninck en Ann Brusseel


Als je van uw arts te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent is dat een harde boodschap. Jij en je naasten krijgen in één klap heel wat te verwerken. Een eerst reactie kan ongeloof of boosheid zijn, je staat machteloos en vraagt jezelf af waarom het jou overkomt.

Hier leest u meer.


Siniclubfilm van de week: HUNGRY HEARTS in Siniscoop


De Amerikaan Jude en de Italiaanse Mina ontmoeten elkaar in New York en raken op slag verliefd. Na hun bruiloft bevalt Mina al snel van haar eerste kind.

Hier leest u meer


Armin - Gustaaf Peek


In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog wordt in Duitsland een jonge SS’er, Armin Immendorf, aangesteld als verloskundige in een ziekenhuis van Lebensborn.

Hier leest u meer


DVD recensie: Wolves - David Hayte


De 18-jarige Cayden Richards (Lucas Till)  is een populaire figuur op de middenschool: hij is knap, heeft een knappe vriendin, is aanvoerder van het footballteam en behaalt goede resultaten op school.

Hier leest u meer


Win de nieuwste dvd van Ghostrockers!


De Boekenkast mag een exemplaar wegschenken van het tweede deel van het eerste seizoen van Ghostrockers. Vul snel het wedstrijdformulier in en wie weet gaat er een dvd jouw richting uit!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Puber Leaks - Paul Bühre

 

Hoe ziet het dagelijks leven van de moderne puber eruit? Wat houdt pubers bezig? Waar praten ze over als hun ouders niet in de buurt zijn?

Hier leest u meer


Sterk! - Nele De Boeck

 

Voel je je afhankelijk van het oordeel van anderen? Betrap je jezelf op veel negatieve zelfpraat?

Heb je meer respect voor anderen dan voor jezelf?

Hier leest u meer


Lonely Planet's gids voor de reisfotografie - Richard l’Anson

 

In deze gids toont de internationaal bekende reisfotograaf Richard l’Anson hoe veelgemaakte fotografiefouten kunnen worden vermeden en hoe u uw compositorische en technische vaardigheden als fotograaf ontwikkelt.

Hier leest u meer


Win de filmbox van K3 !!


In de Studio 100 collectie is de 'K3 Filmbox' verschenen. Een box met drie dvd's: 'K3 Dierenhotel', 'K3 Bengeltjes' en K3 en het wensspel'.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: De Doos - Pieter Aspe


In Brugge wordt de 70-jarige Barend Vossen dood aangetroffen in zijn woning. Het is zijn huishoudster die hem dood aantrof in de hal. Van In en Versavel worden erbij gehaald. Is de man door een ongelukkige val om het leven gekomen of is er moord in het spel?

Hier leest u meer


DVD recensie: Reclaim - Alan White


Steven (Ryan Phillippe) en Shannon (Rachelle Lefevre) reizen naar Puerto Rico om er hun adoptiekindje Nina af te halen. Ze hebben via een adoptiebureau de 7-jarige Nina (Briana Roy) kunnen adopteren. Ze deden dit niet via de officiële Amerikaanse autoriteiten, die hadden een ellenlange wachtlijst en het koppel wou snel een kindje adopteren.

Hier leest u meer


Filmtip: San Andreas in Siniscoop


De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar. Californië wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving.

Hier leest u meer


1200 topervaringen in Frankrijk

 

Maak een uitzonderlijke reis door Frankrijk en (her)ontdek er de mooiste bezienswaardigheden. 

Hier leest u meer


Ik lief je - Elizabeth van den Dries

  

Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen, of kijk jij vooral naar de schaduwkanten? Wist je dat de levensverhalen van je voorouders invloed hebben op wie jij bent? En dat bewezen is dat hun geluk en trauma’s zelfs getekend staan in je DNA?

Hier leest u meer

 


Win de dvd 'Wickie de Viking - Op zoek naar de schat' 

 

De Boekenkast mag een exemplaar van de dvd 'Wickie de Viking - Op zoek naar de schat' wegschenken. Vul als de bliksem het wedstrijdformulier in en maak kan om deze dvd te winnen!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina