Strips


Niklos Koda is terug!

 

Om zichzelf en zijn dochter Seleni te redden van een wisse dood, heeft Niklos Koda zich helemaal overgeleverd aan de zwarte magie. Hij is nu de gemaskerde en zijn uiterlijk verandert al naargelang de omstandigheden, met het risico dat hij zelf zijn ware gezicht vergeet en zijn ondergang tegemoet gaat. Alleen door het occulte Zesde Boek te vernietigen kan hij de noodlottige spiraal stoppen.

 

De terugkeer van Niklos Koda

Met De dans van de duivel maakt Niklos Koda een comeback langs de grote poort. Dit is het eerste deel van een nieuwe cyclus van spannende verhalen op de grenslijn tussen realiteit en illusie. Het personage van de tandem Dufaux-Grenson is donkerder en onberekenbaarder dan ooit. Een tikkende tijdbom, zelfs voor zijn vrienden van de Osiris-club.

 

Trendsetter van de collectie Derde Stroming

Het eerste album van Niklos Koda verscheen in 1999. De onnavolgbare mix van spanning, spionage en magie sloeg meteen aan en zette mee de toon van de succesvolle thrillercollectie Derde Stroming van Le Lombard. Vijf jaar geleden sloot het tiende album de eerste verhalencyclus af. Het uitgelezen moment voor tekenaar Olivier Grenson om een break in te lassen en zich op meer persoonlijke projecten te storten zoals zijn solodebuut Geen weg terug, een beklijvend oorlogsdrama in de auteurscollectie Getekend van Le Lombard.

 

Bezwerende verteller

Of het nu de imaginaire wereld is van Klaagzang van de Verloren Gewesten, het renaissancistische Italië van Giacomo C. of het Afrika van Djinn: scenarist Jean Dufaux voelt zich thuis in alle stijlen en settings. Hij is een meeslepende verteller – haast even bezwerend als zijn personage Niklos Koda – die zijn lezers telkens weer weet te vervoeren: van het wervelende zand van Kruistocht tot de Noorse vrieskou van de donkere wouden van Saga Valta.

 

Niklos Koda 11, De dans van de duivel

Spionage / Fantasy / Thriller

Scenario: Jean Dufaux

Tekenaar: Olivier Grenson

Uitgegeven door Le Lombard, verdeeld door Ballon Media

 

Softcover, 56 pagina's, adviesprijs: € 7,50