De avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot 55 - De Marsupilamie is woest - Vehlmann & Yoann


In ‘De Marsupilami is woest’, het 55ste album van de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot, is de Marsupilami terug en hoe!

 

De Marsupilami verscheen voor het eerst in 1952 in de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Onze twee helden vonden het dier in Palombië (Zuid-Amerika) en brachten het mee naar Europa. De Marsupilami was direct een succes en werd een vast personage binnen de stripreeks.

 

Wanneer Franquin met Robbedoes en Kwabbernoot stopte, behield hij de rechten op de Marsupilami en in het eerste album van zijn opvolger Fournier, ‘De goudmaker’, tekende Franquin het dier nog, maar daarna verdween het uit de reeks. Om na vier decennia afwezigheid opnieuw op te duiken in de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot.

 

Het  verhaal

Robbedoes en Kwabbernoot herinneren zich niet meer dat ze de Marsupilami ooit ontmoet hebben. Er is geen twijfel mogelijk: ze werden behandeld met de Zwendelstraal. Kwabbernoots neef Wiebeling, die verbannen is naar Canada,bekend zijn misdaad. Hij heeft de Zwendelstraal gebruikt om de Marsupilami te benaderen en hem te kunnen verkopen aan een collectioneur.

 

Robbedoes en Kwabbernoot trekken naar Palombië om de Marsupilami te zoeken. Dit wordt geen gemakkelijke taak voor de twee striphelden, moordlustige indianen en een corrupte Wiebeling maken die tocht extra gevaarlijk…

 

Het 55ste album van de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot is er eentje om te koesteren. Zeker de fans van de Marsupilami zullen in hun nopjes zijn wanneer het dier opnieuw zijn wederoptreden doet, al is het maar voor één verhaal.

 

‘De Marsupilamie is woest’ is een zalig stripverhaal. Spanning, avontuur en humor gaan hand in hand in dit nieuwste album van Fabien Vehlmann met tekeningen van Yoann. Zeker een aanrader!

 

De avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot 55 - De Marsupilamie is woest - Vehlmann & Yoann

ISBN: 9789031433865 - softcover - 48 blz. - Prijs: € 6,95 - Uitgeverij: Dupuis