Boekrecensie: ‘F.C. De Kampioenen ~ De EK-Special - Hec Leemans


De Rode Duivels nemen deze zomer deel aan het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Alle supporters zijn reeds in de ban van het EK, ook de spelers van F.C. De Kampioenen zijn al in de stemming. Want ter gelegenheid van het komende EK is er de ‘F.C. De Kampioenen - De EK-Special’ verschenen.

 

Een dubbeldik album met drie verhalen en meer dan twintig pagina’s supercoole spelletjes. Speel de ‘Jeu de Mots’-woordzoeker van Boma, doe de quiz en ontdek of jij een profvoetballer of een dagschoteldrinker bent, ontcijfer de code en zoek uit wat De Kampioenen te vertellen hebben en zorg ervoor dat De Kampioenen op tijd aankomen in de kantine om de wedstrijd België-Italië te volgen op tv.

 

Naast de superleuke spelletjes bevat deze EK-Special met ‘Oma Boma Trainer’, ‘Dolle Door’ en ‘De Vinnige Voetballer’ drie complete stripverhalen. Ook handig is het gratis EK-speelschama. Mis geen enkele match dankzij dit enige, echte EK-speelschema!

 

Oma Boma Trainer

Er dient zich een nieuwe trainer voor F.C. De Kampioenen aan: oma Boma. Boma’s moema komt zich met de zaak moeien en zal voortaan het lot van de ploeg in handen nemen.  Niemand durft oma Boma tegenspreken, zeker Balthazar niet. De trainingen van oma Boma zijn keihard. De spelers krijgen een ijzeren discipline opgelegd. Iedereen raakt het tirannieke gedrag van oma Boma moe. Maar de dynamische oma zet echter door, ze is niet te stoppen. Op een dag komt ze niet opdagen en blijkt dat ze... ontvoerd is. Wie zit achter de ontvoering en waarom?

 

Dolle Door

Doortje is de voetbalobsessie van Pol beu. Hij praat over niets anders meer en schenkt haar geen aandacht. Op een dag zet ze hem aan de deur. Pol moet bij de vrienden onderdak zoeken. Hij gaat van de ene naar de andere... Na een mislukt verblijf bij Xavier en Carmen en bij Fernand, belandt hij tenslotte bij Boma. De ruzie tussen Pol en Doortje verdeelt de Kampioenen. De mannen kiezen partij voor Pol, de vrouwen steunen Doortje. De vriendengroep valt uit elkaar in twee kampen…

 

De Vinnige Voetballer

Pascale heeft last van haar leeftijd. Hartkloppingen, opvliegers... De dokter schrijft haar een hormonen ¬kuur voor. Ook Maurice heeft wat gezondheidsproblemen en moet vitaminepillen slikken. Door een stom toeval raken beide medicamenten verwisseld. Maurice slikt elke dag de hormonen van Pascale. Hij krijgt er de kriebels van in de benen: hij wil wandelen, lopen, dansen en... voetballen. Hij kan niet meer stil ¬staan. Binnen de kortste keren ontpopt hij zich, ondanks zijn hoge leeftijd, tot een supervoetballer. Maar er zijn kapers op de kust…

 

F.C. De Kampioenen - De EK-Special - Hec Leemans

ISBN: 9789002260391 - Paperback - 120 blz. - Prijs: € 9,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij