Nieuws uit Siniscoop in Sint-Niklaas


MOOOV Filmfestival viert vijfde verjaardag in Sint-Niklaas

 

Het MOOOV filmfestival is al aan zijn vijfde verjaardag toe in Sint-Niklaas en dat wordt gevierd met een bijzonder programma en randactiviteiten voor klein en groot. De thema’s van deze editie zijn literatuur en poëzie, migratie en documentaires.

Hier leest u meer


Dinsdag 18 april LADIES ONLY in Siniscoop!

 

Helloooo Ladies! Ook deze maand kunnen jullie in Siniscoop weer genieten van een gezellig avondje uit met de vriendinnen. Deze keer met de film 'A United Kingdom' waar de romantiek weer hoogtij viert! En in mei kunnen jullie zelf kiezen welke film jullie willen zien, een aloude klassieker of liever iets nieuws? Aan jullie de keuze!

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: Chips, Beauty & the Beast, avant-première Boss Baby, Siniclub film Manchester by the Sea en op zondag Kids Day!

 

Vanaf woensdag 22 maart staan er opnieuw vier nieuwe films op het programma van Siniscoop: Chips, Beauty & the Beast, de Vlaamse versie van Boss Baby in avant-première op zaterdag en zondag , de Siniclub film Manchester by the Sea op donderdag 23, zondag 26 en dinsdag 28 maart en op zondag 26 maart is er vanaf 10.00 uur opnieuw een Kids Day met de nieuwste film van de Smurfen!

Hier leest u meer


Massale belangstelling voor ‘Sprakeloos’ in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Maandag 6 maart werd de officiële Belgische Première van ‘Sprakeloos’ gehouden in Siniscoop in Sint-Niklaas. ‘Sprakeloos’ is de verfilming van het gelijknamig boek van Tom Lanoye.

Regisseur Hilde Van Mieghem, auteur Tom Lanoye en de volledige cast en crew waren op de rode loper aanwezig.

Hier leest u meer


John Wick 2 en D5R, deze week in première in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Ook deze week enkele nieuwe releases in Siniscoop. Zo is er John Wick 2 met Keanu Reeves, de Vlaamse film D5R, horrorliefhebbers kunnen hun hartje ophalen met Split en de wekelijkse Sinisclub film is de Belgisch-Pakistaans-Luxemburgs-Franse film Noces.  

Hier leest u meer


Filmtips: A Cure for Wellness, Rings en Siniclubfim van de week: The Birth of a Nation In Siniscoop

 

Ook deze week opnieuw drie films op het programma van Siniscoop in Sint-Niklaas.

Lees er HIER alles over


Filmtip: Hidden Figures in Siniscoop

 

De film Hidden Figures, geregisseerd door Theodore Melfi, vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. 

Hier leest u meer


La La Land vanaf heden in Siniscoop!

 

Vanaf woensdag 25 januari speelt La La Land, voor velen de beste film van het jaar, in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Verder is er de Vlaamse film 'Dode Hoek' met Peter Van den Begin in de hoofdrol.

Ook de Siniclub film van deze week is de moeite waard. 'Le Ciel Flamand', met o.a. Sara Vertongen en Wim Willaert speelt op 26, 29, 31 januari. 

Hier leest u meer


Regisseur Peter Brosens stelt zijn film  ‘King of the Belgians’ voor in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Regisseur Peter Brosens is vooral bekend voor zijn documentaires. Sinds 2006 maakt hij samen met zijn echtgenote Jessica Woodworth langspeelfilms. Hun eerste speelfilm ‘Khadak werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de Luigi De Laurentiis prijs voor beste filmdebuut. Daarna volgde ‘Altiplano’ (2009) en in 2012 ‘La Cinquième Saison’.

Peter Brosens kwam zijn nieuwste film ‘King of the Belgians’ voorstellen in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


De nieuwe films in Siniscoop vanaf 18 januari

 

Deze week in de zalen van Siniscoop in Sint-Niklaas: ‘Live By Night’, de misdaadfilm van en met Ben Affleck, ‘The Great Wall’ met Matt Damon is te zien in 2D en 3D en de Siniclubfilm van de week is Captain Fantastic.

Hier leest u meer


Deze week nieuw in Siniscoop: ‘Why Him?’ en de Siniclubfilm ‘King of Belgians’

 

Why Him?

 

Tijdens de feestdagen gaat Ned (Bryan Cranston), een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird (James Franco), een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair...

Hier leest u meer