Recensie: Het Grote Libelle Kookboek - Ilse D'Hooge


Het lekkerste van Libelle gebundeld in één boek!

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die iedereen bekend in de oren klinkt en dé vraag die in vele huiskamers dagelijks gesteld wordt. Het kan gebeuren dat de kok van dienst geen inspiratie heeft...

 

Maar vanaf nu is dit probleem van de baan. In ‘Het Grote Libelle Kookboek' vind je 365 keer inspiratie om voor elke dag van het jaar een feest te maken. De recepten staan netjes gebundeld per seizoen. Voor elk seizoen vindt je de perfecte voorgerechten, salades, bijgerechten, hoofdgerechten met vlees of vis en om af te sluiten desserts en zoet gebak. Ook vind je per seizoen enkele veggie recepten.

 

Want zeg nu zelf: wat is er nu leuker dan koken met seizoensgroenten wanneer ze op hun best zijn? Bovendien zitten ze dan boordevol vitaminen en mineralen en ze zijn goedkoper! Wat denk je van boontjes in de lente? Tomaten in de zomer? Pompoenen in de herfst en wild in de winter?
Verder wordt er ook nog aandacht besteed aan basisdeeg, beslag en brood.

Alle Libelle recepten zijn lekkere en vooral gezonde recepten die voor elke gelegenheid kunnen dienen. Ben je op zoek naar een recept voor een doordeweekse maaltijd of voor een feestje? Wil je iets makkelijk of mag het wat ingewikkelder zijn? Met ‘Het Grote Libelle Kookboek' zit je altijd goed.

Het boek bevat een selectie van de allerbeste recepten uit de volledige Libelle Kookboekenreeks, aangevuld met gloednieuwe recepten.

Elk gerecht is voorzien van een foto, zodat je een idee hebt hoe het er uit ziet. De recepten zijn berekend op 4 en 8 personen, wat ook gemakkelijk om te rekenen is naar meer of minder personen. Libelle heeft aan alles gedacht om het u gemakkelijk te maken en de bereidingstijd wordt bij elk gerecht vermeld.

Vooraan in het boek staan de recepten netjes gebundeld per seizoen. Achteraan is een alfabetische index, wat het gemakkelijk maakt om snel een recept te zoeken.

Kortom, met ‘Het Grote Libelle Kookboek' weet u voortaan wat u moet antwoorden op de vraag : Wat eten we vandaag? Smakelijk!

ISBN: 9789401411288 -  Gebonden - 486 blz.- prijs 29,99€ - Uitgeverij: Lannoo
Klik hier voor meer info

 

tekst en recepten : Moniek Breesch, Ilse D'hooge en Hilde Oeyen
fotografie en styling : Karl Bruninx, Diane Hendrikx

Ilse D'hooge is culinair redactrice bij het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker!. Ze leerde koken van haar grootmoeder en verzamelde zo een lange lijst heerlijke recepten.


Andere boeken van Ilse D'hooge :
Libelle- De complete Vlaamse keuken
Het complete Libelle viskookboek
Het complete Libelle bakboek

Het complete Libelle pastaboek