Recensie: Giftige Vlinders - Luc Deflo


Voor de liefhebbers van Deflo is er goed nieuws! Zijn 22ste boek met als titel 'Giftige Vlinders' ligt nu in de winkelrekken.

 

Rik Leboeuf is een zelfstandige onderhoudstechnicus met centrale verwarming als specialiteit. Hij is getrouwd met Ghislaine en samen hebben ze een dochter Joni, 15 jaar. Ze wonen in een mooi huis in de Seefhoek te Antwerpen en hebben niets te kort.

 

Tussen Rik en Gislaine is er een diepe verbondenheid. En ook in zijn werk is hij een pietje precies, zelf op het maniakale af. Het uitkiezen van zijn klanten doet hij zeer zorgvuldig en hij werkt alleen met hoogwaardig materiaal. Alles gaat Rik voor de wind en is gelukkig.

 

Tot hij op een dag afwijkt van zijn patroon. Rik wordt opgebeld door Carina Misurata, wiens verwarming stuk is. Hij gaat naar haar toe om de verwarming te herstellen en valt meteen voor de Thaise schone.

Carina verdient haar kost als camgirl. Rik voelt vlinders in zijn buik en wordt verliefd op Carina. Hij voelt zich als herboren en heeft geen schuldgevoel tegenover zijn vrouw Ghislaine.

Wanneer hij hoort dat Carina problemen heeft, wil hij haar helpen. Maar dit wordt door Carina niet in dank afgenomen en ze verbreekt de relatie. Rik begint Carina te stalken en Rik verandert in een monster. Zijn vrouw en dochter verwaarloost hij, voor hem telt alleen maar Carina. Zijn gevoelens voor haar zijn zo groot dat hij haar wil doden...

 

Het verhaal van ‘Giftige Vlinders’ begint wanneer Rik in de gevangenis zit. Hij wordt ondervraagd door de politie. Zijn dochter Joni ligt in coma en Carina is dood.

Maar wat heeft er zich afgespeeld? Is Rik wel de moordenaar van Carina? Dat kan je lezen in 'Giftige Vlinders', een psychologische roman van auteur Luc Deflo.

 

Dat Luc Deflo een meester in misdaad is, hoef ik niet meer vertellen Dit spannend verhaal is zeer realistisch weergegeven. De rode draad in het verhaal zijn de gevaren van het internet. Iedereen surft op het internet en heeft een Facebook account. Maar het internet is niet zo onschuldig dan we denken. Het verhaal geeft ook weer dat de braafste mensen ook in een psychopaat kunnen veranderen.

 

Metj 'Giftige Vlinders' ga je gegarandeerd op het puntje van je stoel zitten. Spanning van het begin tot het einde verzekerd met deze pageturner!

 

ISBN: 9789022328507 - Paperback - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Manteau

Klik hier voor meer info