Gezien: The Young and Prodious Spivet in Siniscoop Sint-Niklaas


De 10-jarige T.S. Spivet woont met zijn familie op een afgelegen ranch in Coppertop Ranch in de heuvels van Divide, een dorpje in de staat Montana. Hij is een echte genie die steeds de gekste en geniale apparaten uitvindt.

 

Zijn vader is een cowboy, die 100 jaar te laat is geboren, zijn moeder is een bezeten entomografe die steeds naar nieuwe insecten zoekt. Zijn zus Claire zit in haar puberteit en droomt ervan om Miss America te worden..


Het leven van T.S. verandert plots wanneer hij een telefoontje krijgt van het Smithsonian museum in Washington. De jongeman heeft namelijk met één van zijn uitvindingen de prestigieuze Baird-prijs gewonnen.

Spivet wordt in Washington verwacht om de prijs op te halen. Hij trekt er alleen op avontuur uit. Een reis die niet zonder slag of stoot zal verlopen.


In Washington aangekomen kunnen ze hun ogen niet geloven. De organisatie dacht dat T.S. Spivet een volwassen uitvinder was..

Regie: Jean-Pierre Jeunet

Cast: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Kathy Bates, Callum Keith Rennie, Dominique Pinon, Julian Richings, Robert Maillet, Niamh Wilson

Genre: Drama, familiefilm

Duur: 120 minuten


De mening van de kijker:

Kristel Van Goethem uit Beveren vond 'The Young and Prodious Spivet' een mooie, leuke familiefilm.

 

"Ik heb zeker van de film genoten", was haar eerste reactie. "Ideaal om met de hele familie naar de film te gaan. De film krijgt van mij een 8 op 10".


Dirk Maes uit Sint-Niklaas was na afloop tevreden over de film 'The Young and Prodious Spivet'.

 

"Een goede film met een mooi, soms ontroerend verhaal over een jongetje dat te slim is voor deze wereld. Ik zou de film iedereen willen aanraden.

'The Young and Prodious Spivet' krijgt van mij 8 op 10", aldus Dirk.


Sofie De Roeck uit Lokeren was samen met haar kinderen naar Siniscoop gekomen om er de film 'The Young and Prodious Spivet' te zien.

 

"Ik heb uit aanbod voor deze film gekozen omdat het er een leuke film uit zag. En het was leuk! Het beste moment van de film was voor mij wanneer Spivet, ondanks alles toch aankwam in Washington".

 

Sofie, die maandelijks naar de Siniscoop komt geeft de film 9 op 10.