Twee Buffalo supporters maken met 'Ons Gantoise' boek over het Jules Ottenstadion


Pieter Willems en Stijn Lemaire
Pieter Willems en Stijn Lemaire

Dinsdag 7 oktober werd het boek ‘Ons Gantoise’ in het voormalige supporterscafé Buffalo, recht tegenover het Jules Ottenstadion, voorgesteld.  Net op de dag dat de afbraakwerken gestart zijn van het voormalige K.A.A. Gent stadion. 


Het boek ‘Ons Gantoise’ is er gekomen dankzij de inzet van twee supporters in hart en nieren: Stijn Lemaire en Pieter Willems. Enkele maanden geleden kreeg Stijn het idee om nog een laatste foto te nemen van Ottenstadion. Een idee dat uiteindelijk uitgegroeid is tot een prachtig, uniek boek.

 

“Ik heb er met Pieter Willems over gesproken, die zag dat meteen zitten en zo is het idee om een mooi, emotioneel boek uit te brengen tot stand gekomen. We hebben contact opgenomen met de mensen van uitgeverij Kannibaal, hebben fotografen en journalisten gezocht, met dit boek als resultaat”, aldus Stijn.

“Het is geen voetbalboek met spelers, resultaten e.d.,  maar een boek over vriendschap en afscheid.  Afscheid van het 92-jarig stadion. Mensen hebben hier zoveel in meegemaakt.

 

Een laatste blik op het Ottenstadion met meer dan 250 foto’s, met getuigenissen en interviews van supporters, zowel de harde kern als de vader die met zijn zoon naar het voetbal gaat, maar ook van de stewards en de buurtbewoners.”, vertelde Pieter Willems.

 

“‘Ons Gantoise’ is een boek voor en door supporters gemaakt. Elke voetballiefhebber, niet alleen die van Gent, zal er zich in herkennen. Een blijvende herinnering aan een stadion waarin zoveel mensen jarenlang een vaste plaats hadden”, zei Stijn Lemaire.

Voor dit boek volgden vier Gentse fotografen (Jelle Vermeersch, Wouter Van Vaerenbergh, Titus Simoens en Sarah Eechaut) maandenlang de supporters van AA Gent: hun rituelen, hun tribunes, hun ontmoetingsplaatsen, hun Ottenstadion.

Met tekstbijdragen van Tim F. Van der Mensbrugghe, Wouter Woussen en Steven Samyn.

 

ISBN 978 94 9137 655 8 - Hardcover - 224 blz. - Prijs: € 24,50 - Uitgeverij: Kannibaal

 

Klik hier voor meer info