Recensie: Jommeke-de-luxe-reeks album 9 'De Zwarte Kat' en album 10 'Luilekkerland'


Bij Ballon Media is met ‘De Zwarte Bomma’ en ‘Luilekkerland’ het negende en tiende album uit de Jommeke-de-luxe-reeks verschenen.

 

De Jommeke-de-luxe-reeks bevat 20 klassiekers uit de succesvolle stripreeks ‘De Belevenissen van Jommeke’. Op de cover vinden we een opgefriste omslagtekening van de allereerste albumversie. Naast het originele verhaal in kleur krijgt de lezer bij deze luxe-uitgave er gratis een uniek ex libris van een Vlaamse striptekenaar bij.

 

Het ex libris bij ‘De Zwarte Bomma’ is van de hand van illustrator, stripauteur en schilder Maarten Vande Wiele. Mark Borgions leverde een kunstzinnige ex libris af voor het album ‘Luilekkerland’.

De 46-jarige grafisch ontwerper zit al twintig jaar in het vak en verdiende zijn sporen als illustrator, logo-ontwerper en maker van annimatiefilmpjes.

 

De Jommeke-de-luxe-reeks is een exclusieve reeks, er is een gelimiteerde oplage van slechts 2000 exemplaren beschikbaar. Een hebbeding voor echte verzamelaars en fans!

De Zwarte Bomma

 

Jommeke  bevrijdt een zwarte kat uit een keldermond. Het dier blijft hem steeds volgen en de kat mag mee naar huis, tegen de zin van Flip. Want de kat zit steeds achter Flip. Jommeke besluit de hulp van professor Gobelijn in te roepen om de kat te temmen. De altijd verstrooide professor geeft de kat per ongeluk een verkeerde inspuiting, waardoor ze reuzegroot wordt. Met de grote middelen krijgt ze dan toch haar spuit om tam te worden. Het wordt duidelijk dat de kat een tijdlang groot zal blijven. De vrienden geven de reuzegrote kat de naam 'zwarte Bomma' mee...

 

 

Jommeke-de-luxe 9 De Zwarte Bomma - ISBN: 9789462100589 - Hardcover - 52 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Ballon Comics

Luilekkerland

 

Het verhaal begint wanneer er een een aap op die op een boomstam in de zee ronddobbert. Hij wordt door de bemanning van een schip gered en de aap wordt naar de dierentuin van Antwerpen gebracht. Via een stripverhaal van Jommeke ontdekt men dat de aap naar Jommeke wil.

 

Jommeke en Flip denken dat het een van de apen van Paradijseiland is. Er moet iets mis zijn op het eiland, denken onze striphelden en besluiten naar daar te vertrekken. Filiberke, Rozemieke en Annemieke gaan mee. Choco blijft bij professor Gobelijn, die kan hem gebruiken als proefkonijn.. Ook Pekkie gaat niet mee want hij zit de hele tijd bij de poedel van Filiberkes buurvrouw.

 

De vier vrienden trekken naar Paradijseiland met het schip dat de aap meebracht en hebben een kist geneesmiddelen mee. Op het eiland merken de vrienden dat er een zware storm gewoed heeft. Heel wat bomen zijn ontworteld en veel apen zijn gewond…

 

Jommeke-de luxe 10 Luilekkerland - ISBN: 9789462100596 - Hardcover - 48 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Ballon Comics