Tweede deel van 'Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen' voorgesteld op 't Schoon Verdiep


Donderdag 17 oktober stelde de Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen (K.G.v.A.) het tweede deel van de prachtige reeks ‘Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen’ voor op het stadhuis van Antwerpen.

 

Schepen van toerisme Koen Kennis sprak de menigte toe. Koen is zelf een inwoner van de wijk Zurenborg en sprak alleen maar lof over dit nieuwste boek. Ook Rita Gruloos, voorzitter van K.G.v.A., was bijzonder fier dat, amper een jaar na het verschijnen van het eerste boek, vanaf nu het tweede deel in de winkel verkrijgbaar is.


Het eerste deel van de reeks ‘Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen’ handelt over de stad tussen Leien en Schelde. In dit tweede boek ontdekt de lezer de leukste plekjes en de strafste verhalen over Antwerpen tussen Leien en Singel.

 

In tien hoofdstukken neemt het boek de lezer mee naar tien ‘wijken’ en in iedere wijk worden we rondgeleid vanuit het oogpunt van een stadsgids.

 

  • Leien Noord - Italiëlei en Frankrijklei

  • Leien Zuid - Britselei en Amerikalei

  • De Lei - 16de eeuwse Garden City

  • Zurenborg - Hippe wijk van prestige en spektakel

  • Stadspark en omgeving - Een park als levend monument

  • Antwerpen-Centraal - Mooiste station van Europa

  • De Keyserlei en jodenbuurt - Diamonds are forever

  • De Zoo - Beestig interessant

  • Astridplein en Chinatown - Een moderne stadspoort

  • Stuivenberg en Seefhoek - Smeltkroes van culturen

 

Schepen Koen Kennis
Schepen Koen Kennis

‘Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen’ is bijna 300 bladzijden interessante informatie over een van de mooiste en gezelligste steden van de wereld. Aangevuld met honderden foto’s is dit boek een echt pareltje voor iedereen die Antwerpen wil (her)ontdekken.

 

Een boek geschikt voor zowel Antwerpenaren als voor toeristen. Want er is niemand die écht alles over deze bruisende Metropool weet.

 

Rita Gruloos, voorzitter van K.G.v.A
Rita Gruloos, voorzitter van K.G.v.A

‘Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen’ is zowat de beste stadsgids die er over Antwerpen is verschenen. De stadsgidsen maken het boek uniek dankzij hun sappige verhalen, persoonlijke anekdotes, interessante weetjes en nooit eerder gepubliceerde prachtige foto’s.

 

De Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen verzorgt geleide bezoeken van binnen- en buitenlandse toeristen. Jaarlijks worden door de stadsgidsen meer dan 140.000 bezoekers in ‘t Stad rondgeleid.

 

In september 2014 verschijnt deel drie uit deze reeks met aandacht voor o.a. Linkeroever, Schoonselhof, de haven en de districten.

 

ISBN: 9789063066574 - Softcover - 288 blz. - Prijs: € 29,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

Klik hier voor meer info

 

Bezoek de website van de Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen op http://www.kgva.be