Recensie: Sympathy for the Devils - Raf Willems


De Rode Duivels zijn zo goed als zeker gekwalificeerd voor het WK voetbal in Brazilië. Dat er uit de selectie van bondscoach Marc Wilmots tien Belgische internationals bij grote, Engelse clubs elke week de pannen van het dak spelen, is nooit gezien in de Belgische voetbalgeschiedenis. Dit is een uniek moment voor zowel de spelers als de voetballiefhebbers.

 

Auteur Raf Willems maakt in zijn boek ‘Sympathy for the Devils - De Belgen in de Premier League’ een portret van tien landgenoten die in sterkste competitie ter wereld actief zijn.

 

Willems bezocht zowel Simon Mignolet, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé, Marouane Fellaini,  Kevin Mirallas, Eden Hazard,  Romelu Lukaku als Christian Benteke bij hun Engelse club.

 

Hij interviewde de spelers, praatte met de belangrijkste mensen uit hun omgeving, ouders, vrienden, opleiders en managers, en schets zo een beeld van deze tien succesrijke voetballers.

 

Het zijn tien mooie, warme portretten geworden die meer vertellen over hoe de spelers hun carrière tot nu toe verlopen is. Na elk portret volgt er een epiloog en geeft Lieven Maesschalk zijn mening over de betrokken voetballer.‘Sympathy for the Devils’ is een mooi boek dat ons meer leert over de mens naast de sportman. Raf Willems zoekt uit waarom deze lichting van spelers zo succesrijk zijn. Een boek dat elke sportliefhebber zal koesteren!

 

Raf Willems (Nijlen) is sportschrijver en auteur van verschillende boeken over voetbal. Hij heeft een eigen website rond 'sport & sociale projecten':www.redhetvoetbal.net.

 

ISBN: 9789401407588 - Paperback - 240 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info