Recensie: Banga Slet - Roger Vanhoeck


‘Banga Slet’ van Roger Vanhoeck is het nieuwste boek uit de adolescentenserie Portret.

Portret is een ontroerende en hartverwarmende young adult reeks met brandend actuele thema’s.

 

Bekende auteurs als Dirk Bracke, Herman Van Campenhout, Luc Descamps en Hilde E. Gerard schreven eerder een boek voor deze opmerkelijke reeks young adult reeks.

 

Het boek ‘Banga Slet’ gaat over het meisje Luna. Ze wil graag verpleegster worden. Maar dat is tegen de zin van haar mama. Die ziet haar dochter liever als dokter dan als verpleegster door het leven gaan.

 

Mama’s wil is wet en Luna vertrekt naar het atheneum. ‘Het Proffenkot’ is een nieuwe school voor haar waar ze niemand kent.

 

Op het schoolplein leert ze al snel enkele medeleerlingen kennen: Romy, Regi, Wannes, Flip en Mies. Maar toch voelt Luna zich niet op haar gemak bij haar nieuwe klasgenoten. Ze lachen met haar kledij, het feit dat ze van de nonnenschool komt en noemen haar een trut.

 

De pesterijen gaan van kwaad naar erger. Luna durft thuis niks te zeggen maar haar mama ziet dat er iets aan de hand is.

 

Luna is dezelfde niet meer sinds ze op het atheneum zit. Ze weent veel, eet niet meer en straalt geen vreugde uit. Uiteindelijk neemt ze contact op met de directeur. Gelukkig voor haar neemt die haar problemen ernstig. Samen met de leraars wil de directeur Luna beschermen, steunen en de pesters aanpakken…

 

‘Banga Slet’ brengt het tragische verhaal van een meisje dat voortdurend gepest wordt. Een prachtig geschreven boek van Roger Vanhoeck over een thema dat jammer genoeg de dag van vandaag nog steeds actueel is.

Het boek leest vlot en opent hopelijk de ogen van de pesters. ‘Banga Slet’ is een boek dat perfect thuis hoort in de Portret reeks.

 

ISBN: 9789462340305 - Hardcover - 185 blz. -  Prijs: € 15,95 - Uitgeverij: Abimo

 

Klik hier voor meer info