Gezien: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos in Siniscoop Sint-Niklaas


Het is crisis voor iedereen, ook voor zakenman Brutus Brein (Tony Neef). Hij heeft dringend geld nodig of zijn bedrijf gaat failliet. Brutus gaat langs bij de Sint om er producten te kunnen verkopen. Maar de goedheilige man heeft geen interesse voor de producten van Brutus.


De moeder van Brutus Dr. Brein (Pamela Teves) heeft een plannetje. Brutus moet samen met handlangers Joris en Boris (Martijn van Nellestijn en Richard de Ruijter) alle pepernoten stelen van de Sint, om hem die later terug te kunnen verkopen. Zo zal Brutus veel geld ontvangen en zijn zijn schulden in een klap verdwenen.

De drie boeven stelen alle miljoenmiljard pepernoten en een hoop pakjes. Het hele Sinterklaasfeest dreigt in het water te vallen voor Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

 

Niemand heeft iets van de diefstal gezien, behalve de twee kinderen Milan en Eva (Jorrit Wegman en Fleur du Pré).  

 

Zij proberen met alle middelen om de drie boeven te vatten en het Sinterklaasfeest toch nog te redden...

 

Regie:Martijn van Nellestijn,

Cast: Pamela Teves, Wim Rijken, Tony Neef, Hetty Heyting, Arne Vanhaecke en Herman Verbruggen

Genre: familiefilm

 

'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos', te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Els van Rentergem was samen met haar dochter aanwezig in Siniscoop voor de film 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos'.

 

"Wij vonden het een toffe film, vooral de liedjes in de film. Een film met een goed verhaal. 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' is een film die ik zeker alle kindjes wil aanraden";

 

Els komt regelmatig naar Siniscoop met haar dochter. "We hebben onlangs nog De Smurfen2, Piet Piraat en K3 De Bengeltjes gezien", aldus Els.

 

Moeder en dochter gaven deze film 7 op 10.


Danny Schilperoort uit Borsbeek heeft uit het aanbod van Siniscoop voor de film 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' gekozen omdat hij graag Sinterklaasfilms ziet.

 

"Het is een mooie, toffe en keigoede film", was zijn eerste reactie na afloop. "De diefstal van de pepernoten vond ik het spannendste moment in de film. Ik geef 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' 8 op 10", aldus Danny.


Ook de 7-jarige Febe Van der Heyden heeft genoten van de film. Ze was in de bioscoop aanwezig samen met haar oma Marie-José.

 

"Een leuke film die ik graag 10 op 10 geef. Het leukste moment was voor mij wanneer de drie boeven in de vuilbak zaten!", zei Febe.

 

Ook oma Marie-José heeft een leuke namiddag beleefd. "We zagen een mooie tv-film, gezellig met de kleindochter in de Siniscoop. Ik vond het liedje van Gerard Joling best een goed liedje".


Jona De Loos uit Stekene vond 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' grappig, leuk en mooi.

 

"Het moment van de film was voor mij wanneer de boeven in de val liepen. Ik ga deze film zeker aanraden aan mijn vrienden, gewoonweg omdat hij zo grappig is", vertelde Jona ons.

 

Jona uit Stekene gaf 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' 8,5 op 10.