Recensie: Vertongen & Co 6 - De Gepatendeerde Pestkoppen


In ‘De Gepatendeerde Pestkoppen’ gaat Paulientje, de dochter van Mark en Bieke, voor het eerst naar de kleuterklas. Tegen haar zin, maar het moet van mama. Markske heeft werk gevonden als klusjesman in dezelfde school. Ook voor hem is het de eerste werkdag.

 

Het zit Mark niet mee, zijn werkmakker is Dikke Jo, die hij nog kent van op de schoolbanken. Dikke Jo is een echte pester, ook na zoveel jaren pest en slaagt hij Mark Vertongen.

 

Zijn zoon Paultje is al niet veel beter. Paulientje wordt steeds gepest door de geniepige en achterbakse Paultje. Als puntje bij paaltje komt wordt Paulien door de directeur beschuldigd van agressief gedrag.

 

Dikke Jo en zijn handlanger hebben, zonder meedeweten van de directie, een plan. Ze willen via de kelder van het schoolgebouw de aanpalende bank beroven. Markske wordt door de twee gebruikt om puin te ruimen.

 

Op het moment dat alles dreigt fout te lopen voor Markske en Paulien, krijgen ze hulp van oma Boma…

 

‘De Gepatendeerde Pestkoppen’ is inmiddels al het zesde album uit de reeks Vertongen & Co.

Opnieuw een leuk verhaal rond de meest onhandige Kampioen Mark Vertongen. Een verhaal over pesten, misverstanden, oplichters en met vooral humor, gebracht door Hec Leemans, Swerts & Vanas.


Binnenkort verschijnt in deze reeks album nummer 7: ‘De Bastaard van Benidorm’.

 

ISBN: 789002251726 - Paperback - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info