DVD Recensie: Foxfire - Laurent Cantet


De film ‘Foxfire - Confessions of a Girl Gang’ neemt ons mee naar Amerika in het jaar 1955.

 

Legs (Raven Adamson), Rita (Madeleine Bisson) , Maddy (Katie Coseni), Goldie (Claire Mazerolle) en Violet (Rachael Nyhuus) verzetten zich tegen de maatschappij en richten ‘The Foxfire Gang’ op.

 

Legs ontpopt zich tot bendeleidster van Foxfire, een actiegroep die zich verzet tegen de manier hoe mannen hun behandelen.  Zo wordt Rita door haar wiskundeleraar belachelijk gemaakt voor de hele klas en probeert de oom van Maddy het 15-jarig meisje aanranden.


Dit kan niet meer zo langer volgens de bende. Ze nemen het heft in eigen handen en beginnen met  verf en kwast haatboodschappen op ramen en auto’s te schilderen. De vijf tienermeisjes raken meer en meer gefrustreerd en het gaat van kwaad naar erger. Wat begon als een meidengroep die opkomt voor vrijheid groeit uit tot een ernstige criminele sekte...

‘Foxfire - Confessions of a Girl Gang’ van regisseur Laurent Cantet is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joyce Carol Oates. Het boek dat ook in 1996 werd verfilmd, met Angelina Jolie in de rol van Legs. Het verhaal wordt vertelt door Maddy, die met een oude typmachine alle gebeurtenissen van de bende noteerde.

 

De film bevat een goed verhaal, meisjes die zich tegen de maatschappij verzetten, met een nog jonge en onbekende cast. Een film over vriendschap, emotie, verzet en illusies.

 

‘Foxfire - Confessions of a Girl Gang’ is uitgebracht op DVD en Blu-Ray door Cinéart www.Cineart.be

 

Regisseur: Laurent Cantet

Acteurs: Claire Mazerolle, Katie Coseni, Madeleine Bisson, Paige Moyles, Rachael Nyhuus, Raven Adamson

 

Technische gegevens DVD:

 

EAN: 5414939410017

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 127 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar