Recensie: De Ridder ~ Een Wankel Evenwicht - Bram Dehouck


Sinds 13 oktober loopt er op één de nieuwe fictiereeks ‘De Ridder’ met in de hoofdrol Clara Cleymans als Helena De Ridder, een ambitieuze openbaar aanklager van het parket in Gent, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

 

Naast de tv-reeks is er bij Lannoo het eerste boek ‘De Ridder - Een Wankel Evenwicht’ van Bram Dehouck verschenen.

 

Het is staking in het bedrijf waar Levi Pelckmans werkt. Samen met zijn kameraden Youssef, Christian, Olle en Charlie staat hij bij de bedrijfspoort waar ze een vuur maken met pallets.

 

De sfeer is gemoedelijk aan de poort, tot er een discussie ontstaat met een jongeman die in de fabriek binnen wil. Er wordt bitsig wat heen en weer geroepen en de jongeman valt plots op een brandende palet. Zijn synthetische jasje staat in enkele seconden in lichterlaai en de werkwillige man rolt al krijsend op de grond.

 

De politie en ambulance zijn snel ter plaatse. Levi en zijn vrienden doen het voorval voor als een ongeluk. Maar dat is buiten Helena De Ridder gerekend, ze opent een onderzoek en bijt zich vast in deze zaak…

 

‘De Ridder - Een Wankel Evenwicht’ is een sterk verhaal, geschreven door Bram Dehouck. Het is een apart verhaal dat los staat van de tv-reeks. Ook in het boek gaat het over gewone burgers die onverwachts in aanraking komen met justitie.

 

‘De Ridder - Een Wankel Evenwicht’ is een vlot geschreven boek, de auteur beschrijft de personages en de situaties zeer levendig. Hopelijk is dit boek over Helena De Ridder het eerste uit een lange reeks. Een aanrader voor de vele fans!

 

Bram Dehouck (1978) gaf met De minzame moordenaar (2009) zijn schrijverscarrière een bliksemstart. Hij won er in 2010 zowel de prestigieuze Gouden Strop als de Schaduwprijs voor het beste spanningsdebuut mee. Met Een zomer zonder slaap (2011) won Dehouck opnieuw De Gouden Strop. In het najaar van 2012 verscheen Dehoucks derde thriller, Hellekind.

 

ISBN: 9789401408783 - Paperback - 208 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info