Gezien: Rush in Siniscoop Sint-Niklaas


De film ‘Rush’ gaat over de rivaliteit tussen de Schot James Hunt en de Oostenrijker Niki Lauda in de jaren ‘70. Hunt is de coole, knappe en impulsieve man die houdt van drinken en vrouwen, terwijl Lauda zeer koel, verkrampt en berekend is.


De twee zijn elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. In dit waargebeurd verhaal neemt ‘Rush’ de kijker mee naar 1976. De strijd om de wereldtitel tussen de twee piloten is hevig, tot er plots het zware ongeluk van Niki Lauda is tijdens de Duitse Grand Prix op de oude Nürburgring..

‘Rush’ van regisseur Ron Howard is een knappe en ontroerende film met Chris Hemsworth,en Daniel Brühl in de hoofdrollen.

 

Je hoeft helemaal geen Formule 1-fan te zijn om van deze film te kunnen genieten!

Regie: Ron Howard

Cast: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Natalie Dormer, Alexandra Maria Lara, Jamie Sives, Tom Wlaschiha

Genre: Actie, biotic

Duur: 123 minuten

 

'Rush', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Ellen Arbyn uit Sint-Niklaas vond 'Rush' een mooie film gebaseerd op waargebeurde feiten.

 

"Ik zou hem zeker iedereen willen aanraden, omwille van de achterliggende reden", zei Ellen ons na afloop van de film, "'Rush' krijgt van mij een 9 op 10".

 

Ellen komt maandelijks één keer naar de Siniscoop. "De laatste film die ik er zag was 'Het Vonnis', tijdens de Ladies Night". 


Ook Lise Hacquart uit Sint-Niklaas was zeer tevreden na het bekijken van film. "Een zeer goede film met een goed verhaal, mooie beelden en uitstekende actie", was haar eerste reactie.

 

"Het beste moment van de film was voor mij wanneer er een vergadering gehouden werd of de coureurs al dan niet zouden rijden op de Nürburgring. 'Rush' krijgt van mij een 9 op 10".

 

Lise komt gemiddeld twee maal per maand naar de Siniscoop. Het liefst van al ziet ze graag drama.


Jochen Van Der Sarren uit Kortrijk geeft aan 'Rush' de bijna perfecte score van 9,5 op 10.

 

"Als autoliefhebber vond ik dit een mooie film, die ook waargebeurde feiten bevat. Hét moment van de film was wanneer Lauda beslist in de laatste race om te stoppen en voor hem het menselijke primeert boven de 'eer'".

 

Jochen ziet het liefst actiefilms, komedie en waargebeurde films. Hij komt zo'n 5 keer per jaar naar de Siniscoop in Sint-Niklaas.


Natalie De Blende uit Sint-Niklaas vond 'Rush' een zeer goede film met een mooi verhaal. 

 

"De film geef ik 8 op 10", aldus Natalie, "Een film die ik zeker iedereen wil aanraden. Spannend maar tevens een goede inhoud".

 

Natalie komt regelmatig naar Siniscoop. "Zo heb ik onlangs nog 'The Wolverine' en 'Now You See Mee' gezien".