Recensie: De Kiekeboes 137 ~ Bistro Dodo - Merho


Firmin Van de Kasseien gaat op ‘zakenreis’ naar Tenerife, samen met de aantrekkelijke Tomboy én zonder medeweten van zijn vrouw.

 

Hij stuurt Marcel Kiekeboe naar Texel. Marcel vertrekt samen met zijn zoon Konstantinopel naar het Nederlandse Waddeneiland. Zijn baas wil geld investeren in een pluimveebedrijf.

 

Marcel moet daar het geld overhandigen en het contract tekenen in naam van zijn baas.


In Texel aangekomen leert Marcel het bedrijf kennen dat dodo’s kweekt. Een dier dat sinds 1662 uitgestorven is. Met de huidige DVA-technologie wil de eigenaar, Dick Trash, opnieuw Dodo’s kweken. Het is de bedoeling om het Dodo-vlees voor veel geld in zijn exclusieve restaurants ‘Bistro Dodo’ te verkopen.

Dick Trash probeert Marcel te overtuigen om te investeren in Bistro Dodo. Maar Marcel en Konstantinopel vertrouwen het zaakje niet en gaan op onderzoek uit. Al snel blijkt dat het hele Dodo-gedoe fake is en dat Dick Trash en zijn mannen bedriegers zijn…

 

‘Bistro Dodo’ is het 137ste album uit de reeks ‘De Kiekeboes’. Voor dit album kreeg Merho de medewerking van Ivan Adriaenssens, Kristof Fagard en Peter Koeken.

‘Bistro Dodo’ is opnieuw een leuk avontuur met een goed verhaal, grappige situaties en met Marcel Kiekeboe die ongewild in een benarde situatie terecht komt.

 

ISBN: 9789002249969 - Paperback - 48 blz. - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard

 

Klik hier voor meer info