Gezien: Blue Jasmine in Siniclub Sint-Niklaas


‘Blue Jasmine’ is een ouderwetse, sterke Woody Allen-film met een geweldige Cate Blanchett in de hoofdrol. Een film die terecht een plaatsje op het programma van de Siniclub verdient.


Jasmine (Cate Blanchett) is gelukkig in New York en heeft werkelijk alles: een rijke man die haar verwent met alle luxe, ze geniet van de feestjes en brengt haar tijd graag door aan het zwembad. Werken hoeft niet voor Jasmine. Wat ze niet weet is dat haar man Hal (Alec Baldwin) er talloze vriendinnetjes op na houdt.

Wanneer Hal opgepakt wordt door de FBI omwille van fraude raakt Jasmine in één klap haar luxe en haar aanzien kwijt. Ze trekt noodgedwongen bij haar zus Ginger (Sally Hawkins) in.

Ginger woont in een klein appartementje in San Francisco samen met haar vriend en haar twee luidruchtige kinderen.

 

Jasmine steekt het niet onder stoelen of banken dat ze niet graag logeert bij haar zus, maar nood breekt wet. Het feit dat Ginger en haar toenmalige man Augie (Andrew Dice Clay) door toedoen van Hal veel geld verloren heeft bij een belegging, raakt Jasmine niet.

 

Het gaat van kwaad naar erger voor de op dool geraakte Jasmine. Ze neemt steeds meer pillen en drinkt haar zorgen weg. Tot ze op een dag een charmante en vooral rijke man ontmoet..

Regie: Woody Allen

Cast: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C. K., Bobby Cannavale, Sally Hawkins, Max Casella

Genre: Komedie/drama

Duur: 98 minuten

 

'Blue Jasmine', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op dinsdag 8 oktober om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

Wilfried Aper uit Hulst vond 'Blue Jasmine' een prima film met diepgang.

 

"Een film die ik zeker wil aanbevelen. 'Blue Jasmine' bevat een prima verhaal. De film bevat een aaneenschakeling van goede momenten met een geweldige Cate Blanchett in de hoofdrol. Ik geef deze Siniclub-film 8 op 10".

 

Wilfried is een trouwe Siniclub-fan. "Sinds vorig seizoen ga ik elke week naar de Siniscoop om er de Siniclub-films te bekijken".


Marc Verbeeck uit Haasdonk was zeer tevreden over de film 'Blue Jasmine'.

 

"Eindelijk nog eens een film met een topacteur", zei hij na afloop, "Een mooi opgenomen film met goede dialogen. Een typische Woody Allen-film met een toppresatie van Cate Blanchett".

 

Marc geeft de film een 9 op 10. Hij komt regelmatig naar de Siniclub. Zo was hij vorige week ook aanwezig tijdens de voorstelling van de film 'Jeune et Jolie'.


Ook Peter Hoefman uit Sint-Niklaas vond de film goed. 

 

"Sterke acteerprestaties met een Cate Blanchett die haar rol perfect en krachtig speelt. Ik vind het beste moment van de film de scène wanneer Jasmine in San Francisco aankomt".

 

Peter geeft 'Blue Jasmine' 8 op 10. Ook hij is een trouwe bezoeker van de Siniclub en heeft naar eigen zeggen al heel veel Siniclub-films gezien in de Siniscoop.


Rina Vervoort uit Utrecht zag met 'Blue Jasmine' een mooie film. 

 

"Het moment van de film was voor mij de scène wanneer Jasmine probeerde te studeren terwijl de rumoerige mannen naar het boksen op tv aan het kijken waren. Ik geef de film een 7,5 op 10".

 

Ook over de acteerprestatie van Cate Blanchett was Rina lovend. "Ze heeft haar rol zeer treffend neergezet", aldus Rina.


Helena Karnitskaya uit Hulst was na afloop enthousiast over de Siniclub-film 'Blue Jasmine'.

 

"Een geweldige film die van mij een 10 op 10 krijgt. Een film die ik mijn vrienden zeker wil aanraden. Goede kwaliteit, een goed verhaal en prima acteurs", zei Helena na afloop.

 

Helena is een fan van de Siniclub. "Ik kom elke zondagmorgend naar de Siniclub. Sinds vorig seizoen mis ik geen enkele film!"


Maria Heyrman uit Haasdonk vond 'Blue Jasmine' super.

 

"Een typische Woody Allen-film die ik graag bekroon met een 9 op 10. Cate Blanchett was zeer goed in de rol van Jasmine".

 

Maria komt graag naar de Siniclub. "Vorige week zag ik 'Jeune et Jolie', een geweldige film!"