Gezien: The Mortal Instruments in Siniscoop Sint-Niklaas


‘The Mortal Instruments’ speelt zich af in New York waar de 15-jarige Clary Fray (Lily Collins) samen met haar moeder woont.

Wanneer Clary met haar vriend in een nachtclub vertoeft, ziet ze plots hoe de portier van de club doodgestoken wordt door een duistere figuur. Clary blijkt de enige te zijn die de moord heeft zien gebeuren.


Thuis tekent ze zonder het te beseffen op elk blad papier dat ze vindt een mysterieus symbool. Het wordt voor het 15-jarig meisje duidelijk wat er aan de hand is wanneer Jace Wayland (Jamie Campbell-Bower), de moordenaar van de portier in de nachtclub, langs komt. Jace is net als Clary een schaduwjager, een jonge krijger die afstamt van de engelen.

Haar moeder en ex-schaduwjager Jocelyn (Lena Headey) heeft tegen haar nooit iets willen vertellen over de magische wereld van monsters en demonen. Op het moment dat ze alles aan Clary wil vertellen, wordt zij ontvoerd door de gevallen schaduwjager Valentine (Jonathan Rhys Meyers).

 

Het is aan Clary Fray om haar moeder te redden. Ze voegt zich bij een groep Schaduwjagers en reist met hen naar Downworld. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens…

 

'The Mortal Instruments: The City of Bones' is de verfilming van het gelijknamige en populaire tienerboek geschreven door Cassandra Clare. 'The Mortal Instruments' is een film in het genre van 'Twilight' en 'Constantine'.

Regie: Harald Zwart

Cast: Lena Headey, Lily Collins, Jonathan Rhys Meyers, Jamie Campbell Bower, Kevin Durand, Aidan Turner, Jared Harris, Kevin Zegers

Genre: Actie, avontuur

Duur: 130 minuten

 

'The Mortal Instruments', elke dag in Siniscoop Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Elly Peeters uit Bornem vond 'The Mortal Instruments' een heel goede film.

 

"Ikzelf heb het boek gelezen en de film lijkt er wel goed op", was de reactie van Elly na de vertoning. "Ik geef de film een 9 op 10".

 

Elly uit Bornem komt gemiddeld 1 à 2 keer per maand naar Siniscoop. "De laatste film die ik er zag was 'Riddick'", aldus Elly.


Melissa De Wilde uit Sint-Pauwels heeft voor 'The Mortal Instruments'  gekozen uit het aanbod van Siniscoop. "Ik heb de boeken gelezen en was benieuwd naar de verfilming", zei Melissa ons.

 

"'The Mortal Instruments'  is een spannende, boeksgetrouwe film met mooie beelden. Het vampierengevecht was voor mij het beste moment uit de film".

 

"Een aanrader voor iedereen, ook zij die de boeken niet gelezen hebben, kunnen van de film zeker genieten. Ik geef een 8 op 10", vertelde Melissa.


In zaal 6 van Siniscoop troffen we Sofie, Ruth Lynn, Esma en Axelle,  5 vriendinnen uit Stekene, aan.

 

"De film was spannend en avontuurlijk, alleen het einde hadden we beter verwacht", aldus de vijf. "Een film die we toch zeker iedereen willen aanraden".

 

Na rijp beraad besloten de vriendinnen 'The Mortal Instruments' 8 op 10 te geven.


Kim Aerts uit Bornem was best tevreden over 'The Mortal Instruments'.

"Een heel mooie verfilming", was de eerste indruk van Kim.

 

"De vechtscènes waren voor mij het beste uit de film. Ik geef 'The Mortal Instruments' een 8 op 10".

 

Kim komt 1 à 2 keer per maand naar Siniscoop in Sint-Niklaas. Ze ziet graag sience-fiction, avontuurfilms en fantasie.