Filmrecensie: Manneke Maan - Stephan Schesch


Manneke Maan woont op de maan en is er eenzaam. Hij verveelt zich verschrikkelijk en kijkt naar de mensen op aarde die zich daar amuseren. Wat zou hij er toch zo graag eens op bezoek gaan.

 

En ja hoor, zijn wens wordt vervuld. Wanneer er een komeet passeert, grijpt Manneke Maan zich vast aan de staart van de komeet en landt op aarde. Vol verbazing bekijkt Manneke Maan de dieren, bloemen en mensen. Een nieuwe wereld gaat voor hem open.

 

Op het moment dat de president van de wereld aankondigt dat hij de hele wereld heeft veroverd, gaat het alarm af. Er is een indringer geland op de aarde.

 

Want de president beschouwt het vriendelijke mannetje als een gevaarlijke indringer. Hij zet het hele leger in om de buitenaardse wezen te vatten, voorlopig zonder succes.

De president geeft Dr. Bernard Van der Doenkel, de wereldbekende uitvinder en ontdekker, de opdracht om een raket te bouwen. De president droomt ervan om naar de maan vliegen, want die heeft hij nog niet kunnen veroveren.

 

Bij Dr. Bernard vindt de president Manneke Maan.  Hij wordt gevangen genomen en opgesloten in een cel. Manneke Maan krijgt al snel heimwee om terug naar de maan te gaan.

 

Maar zal hij kunnen ontsnappen uit zijn cel en hoe zal hij dan terug naar de maan kunnen gaan?

‘Manneke Maan’ is origineel een Duitse animatiefilm van Stephan Schesch.

In de bioscoop wordt er vanaf 23 oktober een Nederlandse/Vlaamse gesproken versie vertoond, met de stemmen van o.a. Lucas Dietens, Wimie Wilhelm & Guus Dam.

 

Deze animatiefilm is aanbevolen voor kinderen vanaf 5 jaar. Een leuk film met een origineel verhaal vol wijsheid en poëzie, naar een boek van Tomi Ungerer. Leuk om samen met de (klein)kinderen te bekijken.

 

Ontdek op www.Cinenews.be naar de locaties en uren waar deze film vertoond wordt.

 

Meer info op http://www.jekino.be/mannekemaan/