Recensie: De Keuken van Carmen - Carmen Pfaff


Dat Carmen Pfaff een straffe madam is, weet iedereen. Naast de echtgenote van Jean-Marie Pfaff is ze ook nog de drijvende kracht achter haar familie. Elke dag zorgt ze ervoor dat alles op wieltjes loopt én dat er een lekkere verse gezonde maaltijd op tafel staat. Haar passie is koken en het mag gezegd worden dat Carmen de beste familiekok van Vlaanderen is.


Bij uitgeverij Lannoo verscheen haar eerste kookboek met als titel 'De Keuken van Carmen'. Carmen heeft voor dit boek 78 familierecepten verzameld. Maar allereerst maak je kennis met alle gezinsleden van de familie Pfaff en verklapt Carmen waar Jean-Marie en de kinderen dol op zijn en met welke gerechten ze scoort.


Voor de Pfaffs is er niets gezelliger dan lekker eten samen met de familie. Carmen heeft de recepten onderverdeeld in thema's. Het eerste thema is recepten voor elke dag. Daar staan de lievelingsrecepten van de familie gebundeld waaronder beuling met appelmoes, lasagna en Shania's cupcakes.


De kinderen aan tafel krijgen is niet altijd even simpel. Maar dankzij de 10 slimme tips en trucjes krijg je voortaan je kroost vlugger aan tafel en kan je ze alles laten eten. Heb je al eens gehoord van drakengras?


In het hoofdstuk 'kinderen aan tafel' staan 12 recepten waar je bij kinderen zeker mee scoort. Want wat is er lekkerder dan zelfgemaakte chips, wentelteefjes of milkshake van bananen?


Ook geeft Carmen 8 slimme tips om slank te blijven. Ze bewijst dat wie graag kilootjes moet afvallen, niet noodzakelijk helemaal anders moet gaan eten.

Het gebeurt niet veel, maar af en toe zijn Carmen en Jean-Marie alleen thuis. In het hoofdstuk 'Romantisch diner voor twee' kiest ze voor verfijnde, gezonde gerechten met veel groenten en vis of mager vlees. Enkele van de 13 gerechten die Carmen klaarmaakt zijn Thai beef salad, asperges op z'n Vlaams en Saltimbocca.

Lekker eten hoeft niet duur te zijn. In het boek staan 10 slimme budgettips hoe je met een goede organisatie, een grote diepvriezer en veel creativiteit de lekkerste recepten op tafel tovert, betaalbaar en zonder verspilling.

Als het feest is, is er niets zo plezant dan je eigen recepten op tafel serveren. Carmen geeft 13 recepten prijs die ze zelf klaarmaakt bij familiefeesten. Alle recepten  o.a. kreeftensoep, gestoomde wontons en crème brulée zijn gemakkelijke recepten zodat de kok van dienst niet te veel tijd in de keuken moet doorbrengen.


Dat de familie vele jaren in het buitenland hebben doorgebracht is geen geheim. Ze hebben in Duitsland gewoond en ze houden van vakantie over de grenzen. Daar is in het boek ook aandacht aan besteed met recepten zoals gazpacho. Het laatste hoofdstuk zijn allemaal familierecepten. Ze zijn zo lekker dat ze al generaties lang meegaan. Wat denk je van zelfgemaakte bitterballen of tartaarsaus?

Maar er is meer. Naast de recepten bevat dit boek anekdotes en culinaire geheimen. Ze geeft geheime recepten prijs die ze erfde van haar moeder en grootmoeder. Elk recept is geïllustreerd met een foto en zijn berekend voor vier personen. Alle recepten zijn zo gemakkelijk dat iedereen ze kan bereiden en kunnen bovendien op voorhand worden gemaakt.I

‘De Keuken van Carmen’ is een ideaal kookboek voor zij die gerechten willen serveren die heerlijk zijn en zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Een prachtig kookboek dat ons zeker weet te bekoren. Carmen Pfaff bewijst met haar eerste boek dat ze de beste familiekok van Vlaanderen is!

 

Wie Carmen wil ontmoeten? Dat kan op de Boekenbeurs op 10 en 11 november tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

ISBN 9789401413718- Gebonden - 222 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij : Lannoo

Klik hier voor meer info