Patrick De Bouw schrijft met 'Hart Geraakt' een boek over het leven van bokser Sugar Jackson


Donderdag 10 oktober werd op het stadhuis van Antwerpen het boek over bokser Sugar Jackson ‘Hart Geraakt’ van Patrick De Bouw voorgesteld.

 

Naast de auteur en bokser waren ook schepen van sport Ludo Van Campenhout, neuropsycholoog Karel Ringout en Karel Vermassen van VZW Le Dauphin aanwezig.

Van elk boek dat er verkocht wordt, gaat er één euro naar de VZW Le Dauphin, een organisatie die hulp verleend in Afrika.

Patrick De Bouw, Sugar Jackson en Ludo Van Campenhout
Patrick De Bouw, Sugar Jackson en Ludo Van Campenhout

In ‘Hart Geraakt’ vertelt Sugar over zijn leven, zijn gezin, zijn succesvolle reeks boksmatchen, zijn coaches, trainers en bokspromoters waarmee hij werkte. “Maar ook over het gebrek aan entourage, zijn verkeerde manier van trainen en over wat er fout loopt in de bokswereld”, aldus auteur De Bouw.

 

Het boek leest als een roman. Over een Afrikaanse jongen die naar België komt en maar één doel heeft: bokser worden. Door dag in, dag uit keihard te werken, bereikt hij de top en groeit uit tot een cultfiguur. Tot die ene kamp, die hij verliest in maart 2013. Iedereen die hem vroeger aanmoedigde, laat hem nu vallen.

 

Sugar Jackson werkt keihard terug. Komt er nog één keer ‘Sugar Time’?

 

ISBN: 9789082125108 - Paperback - 164 blz. - Prijs: € 19,95

Klik hier voor meer info