Recensie: The Beatles ~ De begindagen - Mauri Kunnas


Blloan, het eigenzinnige label van Ballon Media, heeft met ‘The Beatles, de begindagen’ een opmerkelijke graphic novel over de voormalige popgroep uitgebracht. Het verhaal gaat over de begindagen van de grootste band aller tijden.

 

We maken kennis met de kleine John Lennon, die zeker geen gemakkelijke jeugd heeft gehad. Zowel groot gebracht door zijn moeder Julia als door zijn tante Mimi groeide John uit tot een uitzonderlijk getalenteerde...deugniet.

Mama Julia kon banjo spelen en leerde haar zoon gitaar spelen. John was als puber fan van Elvis en rock-’n- roll muziek.

 

Paul McCartny was een totaal ander type dan John. Hij was veel rustiger dan John. De passie voor muziek erfde hij van zijn vader Jim. Die had in de jaren ‘20 een eigen jazzband en speelde trompet. Op 14-jarige leeftijd kreeg Paul zijn eigen trompet van Jim, een instrument dat hij al snel ruilde voor een gitaar.

 

George Harrison groeide op zonder weelde. Ondanks de armoede dat het gezin had, kocht zijn moeder een gitaar voor haar zoon. George en Paul groeiden op in dezelfde buurt en werden dankzij de muziek vrienden.

 

Wanneer Lennon bij zijn eerste groepje ‘The Quarrymen’ speelde, kwam Paul McCartney in contact met hem. Het klikte wonderwel tussen John, de rebel en de fatsoenlijke Paul.

 

De band werd uitgebreid met Stuart Sutcliffe en Pete Best, die later de groep verlieten en kwam Ringo Starr als drummer bij de groep. The Beatles waren compleet om de wereld te veroveren...

 

Er bestaan ontelbare boeken over The Beatles, maar dit boek is toch een van de opmerkelijkste dat er over de beroemste Liverpoolse popgroep aller tijden is uitgebracht. Het is geschreven door de Finse auteur en illustrator van kinderboeken Mauri Kunnas, die zelf een grote Beatles fan is. Mauri heeft dit boek gemaakt uit liefde voor deze band en dit boek is een echte bestseller geworden in Finland.

 

‘The Beatles, de begindagen’ staat vol anekdotes en weetjes over The Fab Four, geschreven en getekend met de nodige humor. Het is leuk om te lezen en ook al ben je een echte Beatles-kenner, je zal zeker nog zaken ontdekken die je voorheen niet wist.

 

ISBN: 978946210067 - Hardcover- 80 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Blloan