Recensie: Muis en Draak - Ridder Redder - Dirk Nielandt


‘Ridder Redder’ van Dirk Nielandt met illustraties van Marjolein Pottie is het derde boek uit de reeks ‘Muis & Draak - een ongewone vriendschap’.

 

Muis is een stoere ridder, ze draagt een harnas en een zwaard. Draak is haar beste vriendin.

 

Ook in dit boek beleven Muis en Draak stoere en grappige avonturen.

‘Ridder Redder’ bestaat uit zes korte verhalen.

 

In ‘Over donker en nooit bang zijn’ gaat Muis in het donker door het bos. Muis geeft niet graag toe dat ze bang is en blijft liever bij Draak slapen. Om Draak te beschermen, is haar uitvlucht..

 

Muis gaat in ‘Over veel te warm en niet kunnen zwemmen’ zwemmen met haar beste vriendin Draak. Muis zit op de rug van Draak. Ze gaan sneller en sneller, tot Muis vermist is. Draak schrikt, is Muis verdronken?

 

In ‘Over een brief en wat je daarmee doet’  krijgt Muis een brief. Ze is razend benieuwd wie haar een brief heeft geschreven. Zou hij van Bakker, Paard of misschien wel Prins komen?

 

Muis en Draak gaan op reis in ‘Over op vakantie en koffers dragen’. Ze gaan naar zee. De zee is groots, sterk en krachtig, net als ik denkt ridder Muis…


Met het laatste verhaal ‘Over ridder redder en een krab’ vertoeven onze vrienden op het strand. Draak bouwt een zandkasteel voor haar vriendin. Plots horen de twee iemand om hulp roepen. Het is Prins die bijna verdrinkt..

Dirk Nielandt
Dirk Nielandt

‘Ridder Redder’ is een leuk boek, geschikt voor eerste lezertjes, met grappige verhalen over de stoere Muis en de vriendelijke Draak. De tekeningen van Marjolein Pottie brengen het verhaal tot leven en is zeker een meerwaarde voor het boek.

 

‘Ridder Redder’ is een boek dat zeker zal aanslaan bij lezers vanaf 7 jaar.

In dezelfde reeks zijn reeds verschenen:

  • Ridder Muis

  • Help! Help!

 

ISBN: 9789058389060 - hardcover - 48 blz. - Prijs: € 14,95 - Leeftijd: vanaf 7 jaar - Uitgeverij: De Eenhoorn

 

Klik hier voor meer info