DVD Recensie: Hell on Wheels - seizoen 2


‘Hell on Wheels’, is de succesrijke hitserie van AMC, bekend van The Walking Dead, Breaking Bad en Mad Men. De reeks neemt de kijker mee naar Amerika, vlak na de burgeroorlog in 1865.

 

Cullen Bohanon (Anson Mount) is een voormalige Confederatie-soldaat wiens vrouw en kind vermoord zijn door soldaten en hij wil wraak nemen. Zijn zoektocht brengt hem naar Hell on Wheels, de meereizende nederzetting rondom de aanleg van de eerste continentale spoorweg.

Daar leert hij Elam Ferguson (Common), een voormalige slaaf en Joseph Moon (Eddie Spears), een indiaan die bekeerd is tot het Christendom, kennen.

Van deze zeer succesvolle western-reeks is nu het complete tweede seizoen te koop op DVD en Blu-Ray.

 

In het tweede seizoen werkt Cullen Bohannon samen met een bende treinrovers. Ze overvallen de treinen die het geld van de arbeiders vervoeren. Cullen probeert op die manier genoeg geld te verzamelen om naar Mexico te verhuizen en alle ellende te kunnen vergeten.

 

Het Hell on Wheels-kamp heeft naast treinrovers ook nog te maken met een vermoorde prostitué en worden de handelaars gechanteerd door de gebroeders McGinnes, die hen bescherming bieden in ruil voor geld…

‘Hell on Wheels- seizoen 2’ staat opnieuw garant voor 430 minuten vol spanning en avontuur maar ook over verraad, corruptie en hebzucht. De fans van de eerste reeks zullen zeker in de wolken zijn met het uitbrengen van deze complete tweede reeks op DVD en Blu-Ray. “Hell on Wheels’ is een knappe reeks met sterke acteurs en prachtige beelden.

Een aanrader voor alle liefhebbers van western-series.

 

De Amerikaanse serie ‘Hell on Wheels’ werd geproduceerd door Joe en Tony Gayton. De serie werd ontwikkeld door Endemol USA en geproduceerd door Entertainment One en Nomadic Pictures.

 

De tweede reeks bevat 10 afleveringen van elk 41 minuten. Naast de reeks vinden we ook nog Special Features terug. De extra’s bevatten:

  • Where season 1 left off
  • Making of

  • On the set with Anson Mount

  • The Cast on season 2

  • Diverse episode featurettes

Technische gegevens DVD:

 

Regisseurs: Joe Gayton, Tony Gayton

Acteurs: Anson Mount, Ben Esler, Colm Meaney,Common, Phil Burke, Robin McLeavy

 

EAN: 8713045238988

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 430 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

Klik hier voor meer info