Recensie: Duivelsgebroed - Hilde E. Gerard


Na 'Engelenkus' en 'Vampierenbruid' is 'Duivelsgebroed' het derde boek uit de reeks van auteur Hilde E. Gerard. Beleef opnieuw een spannende tocht met de personages in een wereld waar mythes en legenden tot leven komen.


'Duivelsgebroed' is het laatste deel uit deze spannende reeks.  Heb je de eerste delen niet gelezen? Geen probleem. In het begin van het verhaal worden de personages voorgesteld met een korte inhoud wat er voorafging.

 

 

Ben je intussen al de ban van vampieren en demonen en wil je het hele verhaal lezen? Rep je dan naar de winkel en koop zeker de eerste twee delen. Uren leesplezier gegarandeerd!

 

Het verhaal

Omdat er gevaar heerst in het dorp beslist Carl dat Bob vroeger moet ingewijd worden als vampier. Om vampier te worden moet Bob een proef doorstaan en wordt hij door een poort die verschillende werelden verbind, naar het Woud der Winden gestuurd.


De tocht door het Woud der Winden verloopt niet zonder gevaar. Bob moet een confrontatie aangegaan met het Kwaad, namelijk een gevecht met Lucifer. Het lukt Lucifer niet om Bob uit te schakelen.

Samen met Gabriella vindt Bob de poort terug naar zijn dorp en de twee ontsnappen aan de dood. Maar wat is er met Nikki, Kobe en Tim gebeurd?

 

In het dorp heerst een grote chaos. Isabeau heeft de leiding op zich genomen en demonen zaaien dood en vernieling in het dorp. Bob zal proberen zijn dorp te redden...

 

Lucifer wil de macht over de hele wereld. Hij wil regeren over hemel en aarde. Hij daagt Bob uit voor een strijd. Bob stemt toe, maar hij staat zwak. Hoe kan hij zijn dorp redden? Zijn inwijding is niet verlopen zoals het hoort en daarom is hij maar een halve vampier.

Op hulp van Kobe kan hij niet rekenen. En de engelen Nikki en Gabriella vechten tegen verstening. Bob zal alleen de strijd moeten aangaan tegen Lucifer, Isabeau en de demomen.

 

En Lucifer wil maar één ding en dat is de laatste telg van de Callens clan vernietigen en regeren vanuit dit dorp over hemel en aarde. Maar er kan maar één overwinnaar zijn. Wie wordt het?

‘Duivelsgebroed’ is geschikt voor lezers vanaf 13 jaar.

Wil je Hilde E. Gerard eens ontmoeten? Ze is aanwezig op de Boekenbeurs op:

 

DO. 31 okt - Davidsfonds, knutselen met Heinrich - 14-21u
Vrij. 01 nov Abimo 14-18u
zat. 02 nov. Abimo 10-12u en bij Davidsfonds 13,30-16,30u
zat. 09 nov. bij Davidsfonds 13,30-16,30u
zon. 10 nov. bij Davidsfonds 11,30-13,00u en bij Abimo 15-18u

ISBN: 9789059084797 - paperback - 144 blz. - prijs: 16,50€ - Uitgeverij: Davidsfonds

 

Klik hier voor meer info