Recensie: Claudia Kookt Klassiek - Claudia Allemeersch


Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen 2009, kreeg een aanbod om les te volgen in de vermaarde hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

 

Een aanbod dat ze graag in ontvangst nam. Claudia volgde er de praktijkopleiding en leerde er de elementaire basis van het koken kennen. De klassiekers uit de Franse keuken, het op smaak brengen van de gerechten met welgeteld slechts zeven kruiden en de ingrediënten ten volle benutten en zo weinig mogelijk verspillen zijn enkele voorbeelden van wat ze leerde in Koksijde.

 

Dankzij de opleiding in Ter Duinen heeft Claudia de klassieke keuken onder de knie. Ze heeft veel opgestoken in de hotelscholl, kennis die ze deelt met iedereen die van koken houdt.

 

Claudia Allemeersch is dan ook trots met haar nieuwste boek: ‘Claudia Kookt Klassiek’.  Een kookboek met ruim 85 recepten, die ze door leraar en chef-kok Pol Debaenst leerde klaarmaken.

 

Het boek is ingedeeld in zeven grote hoofdstukken:

 

  • Keukenboullions

  • Hartige hapjes

  • Soepen

  • Voorgerechten

  • Hoofdgerechten

  • Nagerechten

  • Gebak en koekjes

 

De ingrediënten en de nuttige tips staan steeds vermeld en de bereidingswijze van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd. Claudia zorgt ervoor dat de gerechten makkelijk te bereiden zijn. Ook niet te vergeten zijn de prachtige foto’s van Heikki Verdurme.

 

Om het ons gemakkelijk te maken heeft Claudia acht complete menu’s samengesteld. Gerechten die perfect bij elkaar passen, ideaal wanneer er gasten over de vloer komen.

 

Tenslotte staan de meest gebruikelijke keukentermen alfabetisch gerangschikt, achteraan in het boek. Vele termen zijn niet altijd gekend. Niet iedereen kent keukentermen doreren, naperen of pocheren, om er maar enkele te noemen.

 

‘Claudia Kookt Klassiek’ is, net als haar vorige kookboeken, opnieuw een voltreffer. Een mooi, verzorgd kookboek dat ons weet te bekoren. Met recepten uit de klassieke keuken.  Van pompoensoep, paling in het groen op Vlaamse wijze, fazant gebraden in druivenblad tot chocolademousse.

 

ISBN: 9789401404334 - Hardcover - 244 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info