Gezien: Het Vonnis in Siniscoop Sint-Niklaas


Vanaf woensdag 9 oktober loopt in de zalen van Siniscoop de langverwachte film ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen. Een rechtbankdrama dat op weg is naar dé Vlaamse film van het jaar.


Luc Segers (Koen De Bouw) zijn leven wordt opeens een hel wanneer zijn vrouw Ella (Joke Devynck) vermoordt wordt en zijn zesjarige dochter aangereden wordt door een auto en overlijd. Ook Luc krijgt rake klappen en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Na drie weken ontwaakt Luc na drie weken coma en met de hulp van inspecteur Vercauteren (Wouter Hendrickx) kan hij de dader aanduiden. De dader blijkt Kenny De Groot (Hendrik Aerts) te zijn en die wordt opgepakt.

 

Maar door een procedurefout komt de dader op vrije voeten, nog voor het proces kan beginnen. Bij Luc Segers slaan de stoppen door en hij beslist dan maar het recht in eigen handen te nemen en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten...

Regie: Jan Verheyen

Cast: Koen de Bouw, Johan Leysen, Veerle Baetens, Sven De Ridder, Joke Devynck, Wouter Hendrickx, Nell Cattrysse, Robby Cleiren, Chris Lomme, Jappe Claes, Jo De Meyere, Dirk Tuypens, Vic De Wachter

Genre: Misdaad, drama

Duur: 100 minuten

 

'Het Vonnis', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

De mening van de kijker:


Voor Francine Wilssens uit Beveren is 'Het Vonnis' een film over onmacht, verdriet en onrecht.

 

"Een film die de echtheid van onze justitie laat zien. Ik vond het beste moment van de film wanneer de pleidooien gehouden werden.

'Het Vonnis' krijgt van mij een 8 op 10", aldus Francine.


Karel Vermeulen uit Bornem heeft voor 'Het Vonnis' gekozen omwille van de vele reclame in de media.

 

"Een spannende, triestige maar vooral een mooie film", zei hij ons achteraf. "Ik vond het beste van de film wanneer de pleidooien in de rechtbank plaats vonden. Een film die ik zeker iedereen wil aanraden, omdat het onderwerp van de film heel actueel is".

 

Karel geeft 'Het Vonnis' 8 op 10.


Patrick uit Haasdonk vond 'Het Vonnis' een heel goede film. "Een doordenkertje", zei Patrick.

 

"Een echte aanrader. Een goed verhaal en de realiteit wordt in je gezicht gegooid", vertelde Patrick na afloop van de film. "'Het Vonnis' krijgt van mij een 8 op 10".


Tamara Van Doorsselaer uit Haasdonk heeft voor 'Het Vonnis' gekozen "omdat het een nieuwe, Vlaamse film is".

 

"'Het Vonnis' is een ontroerde, pakkende film vol waarheden. Het einde van de film was voor mij hét beste moment. Ik geef deze fantastische film een 9 op 10".

 

Tamara raadt iedereen aan om naar deze film te komen kijken. "Omdat er toch gelijkenissen zijn die in het echt ook gebeuren", aldus Tamara.

 


Eveline De Troyer uit Nieuwkerken vond 'Het Vonnis' een goede film. 

 

"Het moment van de film was voor mij de moord op zijn vrouw en het ongeval van zijn dochter. 'Het Vonnis' krijgt van mij 7 op 10".

 

Eveline komt twee keer per maand naar Siniscoop. "Het liefst van al zie ik Vlaamse films en thrillers", zei ze.


Mirco Van Quaethem uit Haasdonk vond 'Het Vonnis' een ontroerende film met een goed scenario. 

 

"Het beste moment van de film was voor mij de uitspraak van de rechtbank. Ik geef 'Het Vonnis' 8,5 op 10", zei Mirco.

 

Mirco komt eens per maand naar Siniscoop. Voor een goede actiefilm gaat hij graag naar de bioscoop.


Bart Van de Perre uit Nieuwkerken vond 'Het Vonnis' een van de betere Vlaamse films.

 

"Een film die ik mijn vrienden zeker wil aanraden. Ik geef deze film graag 8 op 10".

 

Bart komt regelmatig naar Siniscoop. "Ik kom gemiddeld twee keer per maand. Zo heb ik onlangs nog 'Los Flamencos' gezien", zei Bart na afloop van de film.