Recensie: Alles wat je wil weten over Sinterklaas - Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos


Bij uitgeverij Marmer verscheen het boek 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas' van Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos, met illustraties van Alex de Wolf.


Elk jaar wordt Sinterklaas overstelpt met brieven en e-mails met vragen. Postpiet heeft al deze brieven verzameld. Zo is er bij Sinterklaas en de Pieten het idee ontstaan om al deze vragen in een boek te schrijven. Net zoals Sinterklaas zijn Grote Boek heeft, heeft Sinterklaas nu een eigen Grote Boek bedacht voor de kinderen.


In 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas' kan je alles lezen over Sinterklaas én natuurlijk ook over de Pieten. Sinterklaas geeft antwoord op maar liefst 157 vragen die netjes gebundeld staan per thema.

Enkele van de 16 thema's zijn : De kleren van Sinterklaas, op pad met Sint en Piet, hoe zet je op de juiste manier je schoen?, het grote Pietenhuis, de Pietenschool en verlanglijstjes en cadeau's.

 

Maar ook alle weetjes over Sinterklaas, de Pieten en de Pietenschool. Net zoals iedereen hebben Sinterklaas en de Pieten ook vrije tijd. Ben je benieuwd wat zij doen?  Of wil je antwoord op een andere vraag? Dan moet je zeker en vast het boek lezen 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas'.


Maar er is nog veel meer. De Bakpieten hebben ook nog 7 recepten opgeschreven die je thuis kan uitproberen. Elk recept is aangevuld met een tip van Bakpiet. Ga aan de slag en maak lekkere pepernoten of schuimpjes of een heerlijke Sinterklaastaart.
Tijdens het bakken kan je uit het boek één van de 17 sinterklaasliedjes meezingen,  zowel klassiekers als nieuwe liedjes.

 

Op elke pagina vind je ook nog mooie illustraties. Achteraan in het boek staat een woordenlijst, zodat je gemakkelijk iets kan opzoeken én alle 32 pieten mét foto netjes op een rij.

En dit is nog niet alles. In het boek zit ook nog een gratis Pietenkwartet.
Ja, lieve kindertjes, je ziet dat Sinterklaas en de Zwarte Pieten hun werk ervan gemaakt hebben. Wil je weten of Zwarte Piet een Tom Tom heeft? Waar het Pietenhuis staat? Of Sinterklaas de krant leest? En nog veel meer?

 

Haast je vlug naar de winkel en beleef urenlang lees-, kijk- en speelplezier met Sinterklaas en de Pieten. Of zet dit boek op je verlanglijstje en misschien ligt het boek in je schoen op 6 december!

ISBN 97894 6068 155 4 - Hardcover - 80 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Marmer

Klik hier voor meer info