Gezien: Borgman in Siniclub in Sint-Niklaas


Kamiel Borgman (Jan Bijvoet) is een een zwerver die aanbelt bij een familie in een chique villawijk. Hij vraagt aan de arrogante eigenaar Richard (Jeroen Perceval) of hij een bad mag nemen. Die moet helemaal niks weten van de vuile zwerver en verkoopt hem enkele rake klappen.

 

 

Richard zijn vrouw Marina (Hadewych Minis) verzorgt toch Borgman en hij mag in hun tuinhuis logeren, zonder medeweten van haar man uiteraard. Met het verzorgen van de zwerver stelt Marina een goede daad, iets wat ze beter niet gedaan zou hebben. Zonder het te beseffen haalt ze met Borgman het noodlot in huis..

‘Borgman’ is een thriller van de regisseur Alex van Warmerdam. Een Nederlandse film met een Vlaamse inbreng aan acteurs. Naast Jan Bijvoet als Kamiel Borgman zien we ook Gene Bervoets en Tom Dewispelaere in deze film.

Regie: Alex van Warmerdam

Cast: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam, Sara Hjort Ditlevsen, Tom Dewispelaere, Gene Bervoets

Genre: Thriller

Duur: 112 minuten

 

'Borgman', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op zondag 17 november om 11.00 uur en op dinsdag 19 november om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

Boudewijn Venken uit Sint-Pauwels vond 'Borgman' een vrij goede film.

 

"Al vind ik dat de kwaliteit van de film vermindert naar het einde toe. Ik geef 'Borgman' 7 op 10", aldus Boudewijn.


Na de wekelijkse Siniclub-film troffen we Myriam Van Moere uit Temse aan.

 

"Ik vind 'Borgman' een bizarre film. Een film waar ik achteraf met vele vragen zit en geen antwoord op vind. Een infoblad met wat meer informatie en achtergrond over de film zou hier op zijn plaats zijn."

 

"Toch vind ik 'Borgman' een mooie film met goede acteurs, zonder echte scènes die er uit schieten. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Myriam.

 

Myriam is een trouwe bezoeker aan de Siniclub. Vorige week was ze ook aanwezig tijdens de vertoning van 'La Vie d'Adèle'.

 


Marcel Apers uit Beveren vond 'Borgman' een goede film.

 

"Ik heb genoten van de film, alleen het einde begreep ik niet zo goed. Acteur Jan Bijvoet, die ik nog ken uit 'Van Vlees en Bloed' schittert als Borgman in deze film."

 

Marcel geeft de film 'Borgman' 9 op 10. "Zeker een film die ik wil aanraden", vertelde Marcel ons.