Hercule Poirotprijs 2013: Publiek kiest voor 'Als alles duister wordt' van Hilde Vandermeeren


Op 31 oktober werd op de Boekenbeurs de Knack Hercule Poirotprijs uitgereikt. De juryprijs ging naar Bavo Dhooge met Santa Monica. Hilde Vandermeeren won met haar  boek ‘Als alles duister wordt’ de publieksprijs, volgens de jury met een ruime voorsprong van stemmen.

 

‘Als alles duister wordt’ is de eerste thriller van Hilde Vandermeeren. De auteur heeft al meer dan 40 kinder- en jeugdboeken op haar boekenplank. Enkele van haar boeken verschenen in het Deens, Duits, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees. Ze won diverse literaire prijzen waaronder een Zilveren Griffel (2005), twee Vlag en Wimpels (2006 en 2013), een White Raven (2007) en een Boekenwelp (2007).

 

 

Het boek

Op een avond botst de 27-jarige Claire Maenhout op een hoge voetgangersbrug nabij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan.

 

Totdat ze enkele dagen later in de krant leest, dat er op die plaats in de struiken een lijk is gevonden. De politie roept getuigen op. Maar de jonge Claire is net hersteld van een zwaar ongeluk. Ze lag drie weken in coma en moest maandenlang revalideren.

 

Haar getuigenis kan maar weinig opleveren. Ze heeft aan het ongeval gezichtsblindheid overgehouden. Maar de moordenaar heeft haar gezicht wel gezien. Hij gaat naar haar op zoek. En hij vergeet nooit een gezicht.

 

‘Als alles duister wordt’ is reeds aan de vierde druk toe.

 

ISBN: 9789021446813 - Paperback - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Q

Klik hier voor meer info