Kinderen knutselen en spelen met Eefje Donkerblauw op De Boekenbeurs


Op maandag 11 november was het in de Rode Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen speeltijd met Eefje Donkerblauw. Deze activiteit kende net als vorig jaar een grote opkomst, de zaal was was dan ook opnieuw volledig volzet.

Geert De Kockere kon wegens ziekte niet aanwezig zijn om voor te lezen uit het boek. Toch konden de kinderen genieten van het verhaal van Eefje Donkerblauw, voorgelezen door Nele.

Na het verhaal was het tijd voor de kinderen zelf om aan de slag te gaan. Er waren tal van activiteiten in de Rode Zaal zoals een reuzenmemoriespel van Eefje Donkerblauw, een wiskundespelletje met als resultaat de spiegel van Eefje waarin de kinderen zich konden spiegelen als ze de juiste oplossing vonden, zelf een kroon maken of zich laten omtoveren in Eefje Donkerblauw door schminkster Koby Fossy, dochter van de illustratrice van het boek.

De kronen die de kinderen gemaakt hadden mochten zeker gezien worden.
Iedereen verliet na afloop blij de zaal en alle kinderen mochten nog een leuke verrassing aan de stand van De Eenhoorn afhalen.

Eefje Donkerblauw is een prentenboek van Geert De Kockere met illustraties van Lieve Baeten.
Het boek gaat over een koningin Eefje Donkerblauw die gek is op donkerblauw. Alles in haar kasteel in donkerblauw. En dan wordt Eefje verliefd op koning Goudgeel..

 

Meer info op www.eenhoorn.be


Klik op een foto om te vergroten