DVD Recensie: Promised Land - Gus Van Sant


Steve Butler (Matt Damon) en zijn collega Sue Thomason (Frances McDormand) zijn verkopers bij Global Crosspower Solutions, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het winnen van aardgas.

 

Steve en Sue komen aan in een klein stadje waar ze de eigenaars zullen proberen te overtuigen hun land te verkopen aan Global om er naar aardgas te boren.

 

Steve belooft dat de eigenaars miljonair zullen worden wanneer ze hun grond verkopen aan hem. Ook de inkomsten van de gemeenten zullen omhoog gaan, wat voor de inwoners betekent dat er nieuwe scholen zullen gebouwd worden voor hun kinderen, die op die manier een betere toekomst tegemoet gaan.

Het lijkt er op dat Steve en Sue ook deze inwoners snel zullen kunnen overtuigen dankzij de vele dollars die het bedrijf Global hen biedt. De inwoners kunnen het geld goed gebruiken, velen zijn getroffen door de economische crisis van de laatste jaren.

 

Maar eerst krijgen ze weerstand van de gepensioneerde chemieleraar Frank Yates (Hal Holbrook) en later krijgen ze te maken met de milieu-activist Dustin Noble (John Krasinski), die een campagne begint tegen Global.

 

Want hij beweert dat het boren naar aardgas ernstige gevolgen kan hebben. Bij het boren worden zware chemicaliën gebruikt, met de kans dat die doorsijpelen in de grond. Noble heeft een foto met daarop het bewijs dat er koeien gestorven zijn door de bodemvergiftiging.

Dustin Noble weet bijna alle inwoners te overtuigen en het ziet er naar uit dat het bedrijf Global zwaar in de problemen dreigt te komen…

 

‘Promised Land’ van regisseur Gus Van Sant is een prachtige film die aanzet tot nadenken. De sterke cast met o.a. Matt Damon en John Krasinski brengen op overtuigende wijze dit verhaal over het winnen van aardgas en de milieuproblemen daar rond. Een film die we u zeker kunnen aanbevelen!

 

‘Promised Land’ wordt zowel op DVD als Blu-Ray uitgebracht door A-Film Benelux.

 

Klik hier voor meer info

 

Technische gegevens DVD:

Regisseur: Gus Van Sant

Acteurs: Frances McDormand, Hal Holbrook, Joe Coyle, John Krasinski, Matt Damon, Terry Kinney

 

EAN: 8716777948224

Taal: Engels en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 106 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic, 1.85

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar