Recensie: SOS Piet X - Piet Huysentruyt


Piet Huysentruyt heeft dan toch nog een nieuw ‘SOS Piet’-kookboek uitgebracht. Het was voorzien dat ‘SOS Piet 365’ het laatste SOS Piet-boek zou worden van de immens populaire kok.

Piet heeft na negen jaar een punt gezet achter zijn vtm-programma SOS Piet en wijdt zijn tijd nu aan zijn nieuw restaurant Likoké in de Ardèche.

 

“Dit boek is het ultieme SOS Piet-boek. Het is een soort van bisnummer. De toegeving die een artiest op het podium doet wanneer de menigte blijft applaudisseren na een optreden”, aldus de West-Vlaamse kok.

 

‘SOS Piet X’ is het tiende boek. Er zijn voorheen reeds zes reguliere SOS Piet-boeken op de markt verschenen en drie extra boeken die Piet Huysentruyt uitbracht voor acties met ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Dag Allemaal’.

 

Het boek brengt vooral recepten uit de laatste seizoenen op televisie. Het bevat zowel de klassiekers uit de keuken van bij ons als recepten uit de wereldkeuken. Want iedereen kent toch Babi pangang, dim sum en bami goreng. Gerechten die al lang in onze eetcultuur zijn ingeburgerd.

 

‘SOS Piet X’ is ingedeeld in drie grote hoofdstukken:

  • Soepen en voorgerechten. Hoe een venkelsoep bereiden, een boerenpaté of zelfs hoe je bitterballen van Vlaamse stoverij moet maken.

  • Bij de hoofdgerechten vinden we o.a. kreeft in curry-looksaus, hertenragout en penne all’arrabbiata terug

  • En natuurlijk mogen de heerlijke nagerechten niet ontbreken in het allerlaatste SOS Piet-kookboek. Wat denk ja van een gevulde chocoladetaart, pistache-ijs of een heerlijke pannenkoek met banaan?

 

‘SOS Piet X’ bevat vijftig gerechten die echt gemakkelijk te bereiden zijn, dankzij de hulp van Piet uiteraard.

 

Steeds legt Piet op de intussen gekende manier uit hoe je aan de slag moet gaan. De ingrediënten voor 4 personen, wat er fout kan gaan en hoe je stap voor stap het perfecte gerecht kan bereiden. Dankzij de talrijke, prachtige foto’s van Verne heb je visueel een idee hoe je te werk moet gaan. En niet te vergeten, de drie punten in ‘Wat hebben we geleerd vandaag?’.

 

Piet Huysentruyt is een culinair fenomeen. Jarenlang vergastte hij dag in dag uit de kijkers van De Perfecte Keuken en SOS Piet op originele gerechten die iedereen thuis op een eenvoudige en toch heerlijke manier kan klaarmaken.

 

ISBN: 9789401412100 - Hardcover - 146 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info