Recensie: Vergeet mij niet - Anja Feliers


Wim en Saskia zijn gelukkig getrouwd. Saskia heeft met Bo al een dochter uit een vorig huwelijk. Wim ziet Bo graag en behandelt haar alsof het zijn eigen dochter is. Ook de dementerende moeder van Wim werd liefdevol door Saskia in huis opgenomen en Saskia neemt de zorgen op haar.

 

De geboorte van Fenne maakt het gezinnetje compleet. Fenne en Bo zijn alles voor Saskia. Haar hele leven draait om haar kinderen. Fenne is echter een huilbaby, om beurten offeren Wim en Saskia hun nachtrust op en na een tijdje slaat de vermoeidheid genadeloos toe. Dit weegt op hun humeur en hun relatie.

Op een extreem warme zomerdag keert Wim na een werkdag terug naar zijn auto. Wanneer hij het portier opent ziet hij op de achterbank de maxi-cosi staan, met Fenne er levenloos in. Wim is totaal overstuur. Hoe is het kunnen gebeuren dat hij Fenne vergeten is naar de oppas te brengen vooraleer hij ging werken?

 

Wim heeft een onomkeerbare fout gemaakt en gaat gebukt onder schuldgevoelens. Hij begrijpt niet hoe het is kunnen gebeuren en kan zich niets meer herinneren van de fatale dag.

 

Wim wil met Saskia praten om uit te zoeken wat er die dag fout is gegaan. Maar Saskia weigert met hem te praten. De dood van Fenne vormt een kloof tussen Wim en Saskia en hun huwelijk komt onder een zware druk te staan.


Gelukkig kan Wim zijn hart luchten bij psychologe Kathleen Verlinden. Samen met haar overloopt hij de fatale dag en ontdekt dat er dingen zijn die niet kloppen...

'Vergeet mij niet' is geschreven door auteur Anja Feliers. Anja schrijft jeugdboeken en romans voor volwassenen. In 2004 debuteerde zij met 'Donkere Kamers', een verhaal dat gebaseerd is op het verlies van haar moeder. In 2011 verscheen haar eerste thriller met als titel 'Verleid me'.

'Vergeet mij niet' is haar vierde psychologische thriller en speelt zich opnieuw af in Oud-Rekem. Net zoals in voorgaande boeken is psychologe Kathleen weer van de partij. Het verhaal is opgebouwd in drie delen. In het eerste deel krijgt de lezer een inkijk op de fatale dag met Wim als hoofdpersonage. Wim, die kapot is van verdriet en gebukt gaat onder schuldgevoelens, overloopt de dag en zoekt hulp bij psychologe Kathleen. In deel 2 leren we Saskia beter kennen. De lezer komt alles te weten over haar verleden en waarom ze haar kinderen zo beschermd. In het derde en laatste deel komt de waarheid aan het licht met een spannend en heel verrassend einde.

Net zoals haar drie vorige boeken is 'Vergeet mij niet' een echte thriller. Anja slaagt er in om haar lezers vanaf de eerste bladzijde in haar greep te hebben.


Het is een herkenbaar verhaal dat ieder van ons kan overkomen. Als je met de dood van je kind geconfronteerd wordt en het blijkt nog eens je schuld te zijn, hoe ga je daar mee om? Iedereen verwerkt zijn verdriet op zijn eigen manier. Sommige koppels groeien dichter naar elkaar toe, anderen groeien uit elkaar.

 

Anja heeft zichzelf weer eens bewezen met dit sterk verhaal en levensechte personages.  Je voelt hun woede, verdriet, machteloosheid en schuldgevoelens zo sterk aan dat je het echt meebeleefd.

 

Dit hartverscheurende verhaal is een vat vol emoties, het maakt gegarandeerd gevoelens los bij de lezer en blijft nog lang nazinderen in je hoofd. Met ‘Vergeet mij niet’ bewijst Anja opnieuw dat ze bij de top van de Vlaamse thrillerauteurs behoort.

 

9789401413596 - Paperback - 320 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info