Recensie: De Tanen van Tataneh - Evi. F. Verhasselt


De fantasyroman ‘De Tranen van Tataneh’ van Evi. F. Verhasselt begint met een proloog. Tataneh zit samen met haar vader in de Wereldkamer, ze mag samen met hem een nieuwe planeet scheppen.

 

Vader schept het licht, de lucht, bloemen, water en elfen. Zelf probeert Tataneh een elfje te scheppen, wat haar niet echt lukt. Ze geeft de nieuwe planeet de naam Aedon.

 

Tataneh is dolblij, in tegenstelling tot haar broer Irannon, die jaloers is op zijn zus. Hij houdt zich bezig met het kweken van draken, wat hem na enkele maanden eindelijk is gelukt.

 

Omdat hij zo jaloers is op de aandacht die Tataneh krijgt van vader, laat hij honderden drakeneieren op Aedon vallen. De draken zullen de planeet met huid en haar opvreten.

 

Gelukkig is er mama die de ruzie tussen broer en zus kan doen ophouden. Met een spreuk laat ze de draken slapen. Voor vele jaren zal Aedon veilig zijn.

 

En dan begint het eigenlijke verhaal over het wel en wee op de planeet Aedon. We zijn intussen duizend jaar later, prins Abromar wil, met de hulp van zijn hofmagiër Gatorro, de heerser zijn over Aedon. De twee hebben de slapende draken gewekt, die de blauwe planeet zullen verwoesten.

 

Met de moed der wanhoop proberen de inwoners van Aedon proberen hun planeet te redden..

‘De Tranen van Tataneh’ bevat een goed opgebouwd fantasy-verhaal van Evi. F. Verhasselt. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken, met elk een personage in de hoofdrol. De verhalen komen uiteindelijk allemaal samen tot één verhaal.

 

Ondanks het feit dat er vele personages met niet alledaagse namen aan bod komen in het boek, is het verhaal toch gemakkelijk te lezen. De 36-jarige auteur neemt de lezer mee in haar fantasywereld, een wonderlijke wereld waarin o.a. een zwaardvrouw, een prinses, een tovenares en een blinde elf in thuis horen.

 

‘De Tranen van Tataneh’ is boeiende lectuur en blijft spannend tot de laatste bladzijde. Een aanrader voor de vele fans van fantasy!

 

ISBN: 978-94-91300-18-9 - Paperback - 418 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Celtica Publishing

Klik hier voor meer info