Freek Neirynck schrijft met 'All You Need Is Lef' roman over de tienerjaren van The Beatles


Op de Boekenbeurs troffen aan de stand van Uitgeverij Artus toneelregisseur, journalist, acteur en schrijver Freek Neirynck aan. Freek is geboren in Tielt en verhuisde al snel met zijn ouders naar Gent, wat van hem een ‘adoptief Gentenaar’ maakt, althans volgens Freek zelf.

 

Freek presenteert op de Boekenbeurs zijn nieuwste boek ‘All You Need Is Lef’, een boek over de adolescentiejaren van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, de vier die samen The Beatles vormden.

 

“Het is een boek voor tieners, adolescenten en jongvolwassenen. ‘All You Need Is Lef’ is een boek over creativiteit, geloof in zichzelf, zelfdiscipline, doorzettingsvermogen, ambitie en vooral lef”, aldus Freek.

 

“Ik heb meer dan tien jaar research gedaan voor het boek, ik ben zelf naar Liverpool geweest en gepraat met o.a. de oom van John Lennon en met de eerste ‘manager’ van The Beatles om zo tot dit verhaal te komen. Het is geen biografie van de Fab Four of een geschiedenisboek. ‘All You Need Is Lef’ is een fictieverhaal met deels echt gebeurde verhalen in verweven."

 

"Elk hoofdstuk draagt de titel van een Beatles-song, die iets te maken heeft met de tekst van die episode. Ideaal is dat het terwijl je het hoofdstuk leest, de song op de achtergrond beluistert”, aldus de immer sympathieke Freek Neirynck.

 

Freek Neirynck schreef bij Uitgeverij Artus volgende boeken:

 

  • Gents zakwoordenboek

  • Boon(tje) en ik op Dagblad Vooruit

  • Gents Zegswijzenboek

  • Gents Zakwoordenboek – 4de druk - 500 nieuwe woorden

 

ISBN: 9789079048373 - Paperback - 352 blz. - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Artus

Klik hier voor meer info