Recensie: De Kiekeboes 138: Geen Rook - Merho


Alanis, de beste vriendin van Fanny, doet mee aan Kookeiland, een reality-programma op televisie én ze heeft een nieuwe vriend: de rijke maar enorm jaloerse advocaat Gordon Bleu. Gordon is een vurige voorstander van het algemeen rookverbod en vertegenwoordigt de anti-tabaksliga in een proces tegen sigarettengigant Malsanté.

 

Meneer Van de Kasseien, de baas van Marcel Kiekeboe, heeft een briljant plan. Hij wil een naaktkalender van het vrouwelijk personeel van het bedrijf maken. ‘Voor het goede doel’, volgens Van de Kasseien. Maar het vrouwelijk schoon van het bedrijf heeft geen oren naar de plannen van hun geobsedeerde baas.

 

Jens, de ex-vriend van Fanny, maakt een reportage rond alle aspecten van de tabaksindustrie. Hij hoopt advocaat Gordon Bleu te strikken voor een interview. Jens rekent op de hulp van Fanny.

Jens ziet Tomboy wel zitten en wordt verliefd op haar, wat tot jaloezie leidt bij Fanny.

 

Maar dan gebeurt er iets ergs met meneer Van de Kasseien, raakt Jens betrokken in een zaak rond namaaksigaretten en worden er onthullende beelden vertoond van Alanis op Kookeiland..

 

Stof genoeg om van album nummer 138 ‘Geen Rook’ van de Kiekeboes opnieuw een spannend verhaal te maken. Uiteraard met Marcel Kiekeboe en de rest van de familie, zonder dat ze het zelf willen, in de hoofdrollen.

 

‘Geen Rook’ eindigt met veel vragen die een antwoord zullen vinden in het volgende album ‘Zonder Vuur’ dat in het voorjaar van 2014 verschijnt.

 

ISBN: 9789002249976 - Softcover - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

 

Klik hier voor meer info