Recensie: Miss Oktober Deel 2 'Dode van de Maand' - Stephen Desberg


Het stripverhaal ‘Miss Oktober’ van Stephen Desberg is een spannende thriller dat in drie albums verschijnt. Na deel 1 ‘Playmates,1961’ is er nu ‘Dode van de maand’ verschenen bij Le Lombard.

 

Het verhaal

In Los Angeles werden drie vrouwen verkracht en vermoord. Drie knappe vrouwen die door de moordenaar in scène gezet werden als playmates van de maand.

 

Inspecteur Clegg Jordan tast in het duister. Hij heeft geen idee wie de moordenaar van de drie jongedames is. Het enige wat de politie weet is dat twee van de drie meisjes vrijwillig in een witte Chevrolet gestapt zijn.

 

Ook de bloedmooie Victor Scott, dochter van de rijke verzekeringsmagnaat Ronald Scott, werd ooit aangerand. Een man drong haar huis binnen en probeerde haar te verkrachten. Victor kreeg een klap op haar hoofd en kan zich niets meer herinneren van wat er haar die nacht is overkomen. Door de slag is ze volledig doof geworden.

 

Victor wil de dader ontmaskeren en heeft een privédetective ingehuurd. De jongedame krijgt een anonieme brief waarin staat dat ze voor 100.000 dollar de naam van de dader kan krijgen. Om aan het nodige geld te raken breekt Victor in bij Hogan Harley, een vriend van haar vader.

 

Wat ze niet weet is dat de moordenaar haar tot Miss Oktober heeft verkozen..

 

Het tweede deel van ‘Miss Oktober’ is opnieuw een verhaal vol spanning, misdaad, seks, verraad, corruptie en overspel. Stephen Desberg zorgde voor een ware thriller in stripformaat en de knappe tekeningen zijn van de hand van Alain Queireix.

 

We kijken vol spanning uit naar deel 3: ‘Gruwelijke Herinneringen’ waarin we de afloop van dit verhaal te weten zullen komen.

 

ISBN: 9789055818273 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 7,50 - Uitgeverij: Le Lombard