Gezien: Carrie in Siniscoop Sint-Niklaas


In 1974 schreef auteur Stephen King zijn eerste boek: ‘Carrie’, een bestseller die in 1976 verfilmd werd door Brian De Palma. ‘Carrie’ werd een commercieel succes en zowel de hoofdrolspeelster Sissy Spacek als Piper Laurie werden genomineerd voor een Academy Award.

 

37 jaar later brengt regisseur Kimberley Pierce een remake van deze horrorklassieker.

 

Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt steeds gepest op school, mag niet meedoen met de anderen, durft zich niet te verdedigen en wordt door haar religieuze moeder Margaret (Julianne Moore) zeer streng opgevoed.

 

Margaret is ervan overtuigd dat haar dochter paranormale gaven heeft en hoopt die weg te houden door haar dochter met schuld en boete te overladen.

 

Wanneer Carrie na de turnles tijdens het douchen voor het eerst ongesteld raakt, denkt ze dat ze dood gaat. De hele klas lacht haar uit en Carrie wordt bekogeld met tampons. Alles wordt gefilmd door Chris Hargensen (Portia Doubleday) en de beelden verschijnen op internet.

 

Carrie is totaal overstuur en vernederd, maar door al deze toestanden komt ze er achter dat ze over speciale krachten beschikt. Ze kan voorwerpen en mensen laten bewegen. Iets wat haar nog van pas zal komen…

Regie: Kimberly Peirce

Cast: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer, Gabriella Wilde, Alex Russell, Portia Doubleday, Ivana Baquero

Genre: Thriller, Horror

Duur: 100 minuten

 

'Carrie', elke dag in Siniscoop Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Pieter De Vos uit Lokeren vond 'Carrie' een goede film.

 

"Niet te griezelig, maar wel een film met een goed verhaal. Het is een film die zeker aan te raden is, vooral voor de horrorliefhebbers uiteraard."

 

Pieter geeft 'Carrie' 8 op 10. Hij komt regelmatig naar Siniscoop.

"Zo heb ik onlangs nog 'Escape Plan' en 'Blood Ties' gezien. Twee geweldige films!"


Sabine uit Sint-Niklaas vond 'Carrie' een geslaagde remake van de film uit 1976.

 

"Een film met een uitstekende Chloë Grace Moretz als Carrie. De beste scène uit de film was voor mij het moment dat Carrie wraak nam op de anderen tijdens het schoolbal," aldus Sabine.

 

'Carrie' krijgt van Sabine 8,5 op 10.


Ook Willy Maes uit Sint-Niklaas vond 'Carrie' een goede film.

 

"Ik heb in de tijd de eerste film van 'Carrie' gezien. Deze is zeker zo goed. Aangepast aan de moderne tijd is deze film zeker het bekijken waard.

 

Ik zou 'Carrie' dan ook willen aanraden. 'Carrie' verdient van mij 9 op 10." 


Benny uit Beveren vond 'Carrie' een uitstekende film.

 

"Het beste moment uit de film was wanneer Carrie mee naar het schoolbal mocht gaan en werd opgehaald door Tommy. Een film vol actie, romantiek en horor natuurlijk!"

 

"Ik geef de film 'Carrie' 8 op 10", vertelde Benny ons na afloop.