Max en Lili maken alles bespreekbaar


Max is 7 en Lili 10 jaar en de twee zijn broer en zus. Samen met hun ouders Paul en Barbara wonen ze in een huis in de voorstad. Ze hebben twee huisdieren: Pompon de poes en Pluk de hond.

 

Max en Lili zijn de hoofdpersonages in de populaire reeks ‘Max en Lili’, het zijn stripverhaaltjes die kinderen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. In de reeks beleven Max en lili levensechte verhalen.

 

‘Max en Lili’ is een Zwitsers concept verschenen bij uitgeverij Calligram. De verhalen zijn geschreven door de Franse sociologe en jeugdschrijfster Dominique de Saint Mars en de illustraties zijn gemaakt door Serge Bloch. Deze reeks is speciaal gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In het Frans is Max en Lili een monstersucces, er zijn intussen meer dan honderd titels beschikbaar. Nu is de reeks ‘Max en Lili’ ook verschenen in het Nederlands en zijn de eerste 9 boekjes te koop.

De verhalen van Max en Lili behandelen alledaagse problemen zoals: ruzie, huiswerk, jaloezie, slaapproblemen, oneerlijkheid, uitsluiting,angst, zakgeld, beleefdheid, stress maar ook zwaardere thema's zoals scheiding, dood, pedofilie, handicap, drugs, alcoholisme, mishandeling, adoptie worden besproken.

 

Bij het maken van deze serie is er speciaal voor een stripverhaal gekozen om een familiale en gezellige toets aan de tekst te geven en vooral om de dialoog in echte kinderwoorden te voeren zodat de woorden echt klinken en niet geforceerd aanvoelen.

 

Doordat het verhaal in stripvorm wordt verteld, krijgen de kinderen een stem en door het gebruik van tekstballonnen kunnen de gevoelens van de personages beter verwoord worden.

De verhalen van Max en Lili helpen het kind bij zijn persoonlijke ontwikkeling. De verhalen stimuleren ook gesprekken tussen ouder en kind en maken met humor de moeilijkste onderwerpen bespreekbaar.

 

De verhalen van Max en Lili doen je niet enkel lachen, maar ook nadenken over onderwerpen die niet altijd even bespreekbaar zijn. De vragen achteraan het boek helpen hierbij.

 

Na het verhaal zijn de kinderen vertrouwd met het thema en kunnen ze op de vragen achteraan in het boek antwoorden. Dit kunnen ze doen samen met vriendjes of met volwassenen. De vragen stimuleren de dialoog en maken het mogelijk om dieper op een thema in te gaan.

 

Het kleine formaat van de boekjes heeft alleen maar voordelen. Je kan ze gemakkelijk in je broek- of jaszak stoppen en zijn praktisch om in de hand te houden. De lage prijs van € 5,95 maakt het boek toegankelijk voor kinderen. De witte cover met rood-zwarte hoekjes zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk terugvindt in de winkel.

 

De Max en Lili-boekjes bieden een meerwaarde. Ze helpen ouders en kinderen om het hoofd te bieden aan problemen die voorkomen in het dagelijkse leven.

 

Zijn reeds verschenen in het Nederlands :

 

  • Lili maakt ruzie met haar broer
  • Max en Lili vieren kerst met de familie
  • Lili wil graag een poes
  • Lili wordt beetgenomen op internet
  • Max en Lili houden van merkkleding
  • Max gaat niet graag naar school
  • Lili is verliefd
  • Max is verslaafd aan computerspelletjes
  • De ouders van Max en Lili maken ruzie

 

Klik hier voor meer info