Cartoonist Lectrr grijnst op de Boekenbeurs


Op 11 november was op het auteurspodium van de Boekenbeurs Lectrr te gast. Lectrr, pseudoniem van Steven Degryse, is cartoonist, columnist en striptekenaar.

 

 

Sinds 2011 werkt hij als huiscartoonist voor 'De Standaard', maar is ook tekenaar bij talrijke Vlaamse en Nederlandse striptijdschriften. Hieruit volgde ook succes buiten de Nederlandstalige grenzen en sinds 2004 zijn er cartoons van zijn hand te lezen in meer dan acht talen.

 

Op de Boekenbeurs mocht Lectrr zijn allernieuwste boek 'Lectrr Grijnst' voorstellen aan het publiek.'Lectrr grijnst' is het jaaroverzicht van 2013 in cartoons. De Gentse cartoonist deed dit op een originele manier. Terwijl hij tekende gaf hij antwoord op de vragen rond zijn nieuwe boek en over zijn werk.

Toen de vraag aan Lectrr gesteld werd wat hij liefst tekent gaf hij het volgende antwoord: 'strips is gelijk een marathonloop. Ik teken heel graag strips omdat het blijvender is. Een boek gaat een tijdje mee, een krant is vluchtiger'.

 

Over zijn cartoons :'Ik heb een heel economische stijl ontwikkeld. Soms weet ik maar anderhalf uur op voorhand dat ik iets moet maken. De inhoud is belangrijker dan de vorm. Op 20 minuten werk ik een cartoon helemaal af'.

 

Als afsluiter daagde hij het publiek uit om mee 'Lectrrionary' te spelen, een eigen variant van Pictionary. Wie het juiste antwoord kon raden kreeg als prijs één van de vijf gesigneerde exemplaren van zijn allernieuwste boek én de cartoon mee naar huis.

Nog een paar weetjes over Lectrr

 

Wist u dat:

- Lectrr altijd in kostuum gekleed is, ook thuis

- Lectrr inspiratie vindt terwijl hij op zijn rug op de grond ligt

- Lectrr 12 cartoons per dag volledig afwerkt

- Terwijl hij een cartoon aan het inkleuren heeft al een andere                  bedacht

- Lectrr 5 dagen vakantie neemt per jaar en tijdens de vakantie               gewoon doorwerkt

- Lectrr op 20 minuten een volledige cartoon afwerkt

- Lectrr geen fietsen of paarden tekent in cartoons'Lectrr Grijnst' is de opvolger van 'Lectrr Brult'. 'Lectrr Grijnst' is een origineel jaaroverzicht in cartoons. Net als altijd zat Lectrr ook in 2013 op de eerste rij van de actualiteit, klaar om die te vatten in een cartoon.

2013 was een jaar van ups en downs, van winst en verlies. We kregen een nieuwe paus, een nieuwe koning en een nieuw EU-lid. Maar we verloren ook : een IJzeren Dame, geld aan de eurocrisis of jongeren aan de oorlog in Syrië. Telkens zat cartoonist Lectrr op de eerste rij, klaar om er een cartoon van te maken.

 

Het voorwoord is getekend door Eva Mouton.Geniet mee van de scherpe, gevatte,absurde kijk van Lectrr op het afgelopen jaar. Met 'Lectrr Grijnst' heb je maar liefst 288 pagina's cartoonplezier. Een ideaal geschenk dat leuk is om te geven,te krijgen of om jezelf eens te verwennen.

 

'Lectrr Grijnst' is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij en is  te koop in de boekhandel.

 

ISBN: 9789063066451 - 288 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

 

Klik hier voor meer info