DVD Recensie: Frances Ha - Noah Baumbach


 

De 27-jarige Frances (Greta Gerwig) en Sophie (Mickey Summer) zijn twee boezemvriendinnen. Ze doen alles samen: lachen, kattenkwaad uitsteken, ze delen hun geheimen, zelfs het bed al zijn de twee geen lesbisch koppel.

 

Frances blijft liever bij haar vriendin wonen dan in te trekken bij haar vriend Dan (Michael Esper), die even later hun relatie verbreekt.

 

Frances en Sophie maken veel plannen en zien de toekomst rooskleurig in. Sophie hoopt een beroemde auteur te worden, Frances hoopt carrière te maken als danseres.

 

 

Alles gaat goed voor Frances, tot Sophie besluit te verhuizen. Ze gaat bij haar vriend Patch wonen en Frances blijft alleen achter. Ze trekt uiteindelijk in bij Lev en Benji, twee vrienden van Sophie. De drie huren een luxueus en vooral duur appartement.

Frances dreigt de de dool te geraken wanneer ze de huur niet meer kan betalen, ze krijgt te horen dat ze geen dansles meer mag geven, heeft geen succes in de liefde en probeert aan de kost te komen door enkele klusjes te doen. Toch verliest ze de moed niet en blijft steeds positief...

 

‘Frances Ha’ van regisseur Noah Baumbach is een zwart-wit film over een jonge vrouw die haar leven in een goede plooi wil leggen, maar nog niet volwassen genoeg is.

 

Het is een meeslepend drama over ambitie en mislukking, vriendschap en liefde en het verlies ervan. De regisseur weet perfect de sfeer weer te geven, dan weer grappig en het volgende moment aangrijpend.

 

‘Frances Ha’ wordt zowel op DVD als Blu-Ray uitgebracht door A-Film Benelux.

 

Klik hier voor meer info

 

Technische gegevens DVD:

Regisseur: Noah Baumbach

Acteurs: :Adam Driver, Charlotte d'Amboise, Greta Gerwig, Michael Esper, Michael Zegen, Mickey Sumner

 

EAN: 8716777945827

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 82 minuten

Schermformaat: 16:9, 1,85:1 Breedbeeld (16:9 COD)

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar