Recensie: Dio D-Day - Hans Peter Roel


Na ‘Dio & De Ijskelder’ is er nu met ‘Dio D-Day’ een tweede boek over Dio, de meest bijzondere jongen van deze planeet, verschenen.

 

Lees alvast de recensie van het eerste boek ‘Dio & De Ijskelder’ op De Boekenkast: http://boekenkast.jimdo.com/recensie-dio-de-ijskelder/Opnieuw heeft Hans Peter Roel een fantastich jeugdboek geschreven over Dio en zijn hartsvriendin Aine. Een verhaal dat ons mee neemt naar Normandië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Het is 4 mei 2011. Dio Dante zit in klas 8b van de Nieuwe Stavelotse school. Dio heeft grote interesse in de Tweede Wereldoorlog en kijkt verheugd uit naar de komst van Jean Trichet, een heuse verzetsleider die komt vertellen in de klas. Jean is Fransman en woont in Vierville-sur-Mer.

 

Jean vertelt over Normandië, de Duitsers die een Atlantische verdedigingslinie bouwden, de gevaren van het verzetswerk, zijn familie die tot de komst van generaal Krebs in een kasteel woonden en de grote invasie in Normandië.

 

Alle kinderen zitten gespannen te luisteren. Vooral Dio toont enorme interesse in het verhaal van Jean Trichet. Wanneer de verzetsleider praat over zijn broertje Dion en zijn zusje Anne, gaat er bij Dio een belletje rinkelen. Beide namen verschillen maar één lettertje van zijn eigen naam en die van zijn hartsvriendin Aine…

Zelfs de naam Trichet klinkt hem bekend in de oren en heeft hij in het verleden zelf al niet in Vierville-sur-Mer geweest?  Het hele verhaal komt hem zo bekend voor…

Hans Peter Roel
Hans Peter Roel

‘s Avonds is tante Margret op bezoek. Een rare tante waar Dio nog nooit over gehoord, laat staan gezien heeft. Tante Margret is een bijzonder vrouw. Ze kan mensen naar hun vorige levens terug laten gaan. Eerst argwanend, dan nieuwgierig luisteren Dio en Aine naar tante Magret.

 

Wanneer de beide vrienden hun ogen sluiten en de rare tante een spreuk in een vreemde taal uitspreekt, vliegen Dio en Aine door de tijd, naar een plaats waar ze vroeger gewoond hebben.

Ze komen aan in Frankrijk in het jaar 1944, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Dit is het begin van een nieuw avontuur voor onze vrienden. Ze gaan bij het verzet en moeten proberen de invasie van de geallieerde troepen tijdens D-Day, die dreigt te mislukken, redden..

 

‘Dio D-Day’ is een boek vol avontuur en spanning. Een fictief verhaal met waargebeurde feiten in verweven. Het leert de jeugd wat meer over een der gruwelijkste periodes uit de geschiedenis: De Tweede Wereldoorlog.

 

Hans Peter Roel weet opnieuw een verhaal te brengen dat boeit vanaf de eerste bladzijde. ‘Dio D-Day’ leest vlot en de auteur maakt de lezer steeds opnieuw nieuwsgierig, zodanig dat je niet kan stoppen met lezen.

 

‘Dio D-Day’ is het tweede boek van een zevendelige reeks over Dio en Aine.

 

ISBN: 9789079677139 - Paperback - 304 blz. - Prijs: €  14,95 - Uitgeverij: N.E.X.T. Company

 

Klik hier voor meer info